12. 9. 2012

12 knižních měsíců ~ ZÁŘÍ

Nový projekt, který je z chytré hlavy Ettelëy, se mi tak moc zalíbil, že se prostě musím zapojit. Alespoň to tu nebude tak váznout:) A o co vlastně jde? Dobře, jenom ve zkratce v naší krásné (?;) republice máme 12 měsíců, kdy je každý něčím odlišným, co se počasí týká. Ke každému měsíci se nám hodí určitý počet knih. Můžou to být knihy, které se nám k tomuto měsíci nějakým způsobem hodí, nebo si je prostě jenom chceme ten daný měsíc přečíst.

~ ZÁŘÍ ~

A po dvouměsíčním oddechu a nicnedělání je to tu zase... škola, škola a zase škola. Můj rozvrh je letos docela na nic. V pondělí mám do čtyř, v úterý do tří, středa a čtvrtek do dvou a .. dobře, pátek do půl dvanácté, ale je to pátek. Plus počítejte, že téměř každý den přijedu domů o více než hodinu déle, než mi končí škola - špatné spoje. Ale dost stěžování.
Na blogu to jde opravdu znát, že začala škola. Na články nemám vůbec čas, i když se na mě projevují jakési abstinenční příznaky, že nemůžu nahodit nic nového. Čtu už skoro týden Mayské proroctví. Je to zajímavá kniha, ale večer před spaním přečtu jednu kapitolu a potom prostě vytuhnu. Nedá se svítit. Už se těším na víkend :)

~ ZÁŘIJOVÉ KNIHY ~  aneb co si chci přečíst

~Záchranný člun - Charlotte RoganKniha, která se po internetu a na českých blozích objevuje čím dál více, přestože se nejedná o YoungAdult knihu.
Kniha vypráví o Grace Winterové, která je novomanželkou a čerstvou vdovou. Stojí před soudem a bojuje o život. Vyprávění o mladé ženě, jež se po sňatku s bohatým obchodníkem plaví na zaoceánském parníku, který se z ne zcela nevysvětlitelných důvodů začne potápět. Koho soud uzná vinným a koho nevinným? Je ale vůbec možné soudit někoho, kdo prožil peklo?

~Noční cirkus - Erin MorgenstenMyslím, že v cirkusu byla snad většina z vás. Byl ale někdo z vás v cirkusu, který má otevřeno pouze v noci?

Do města přijel bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejší iluzionisté však vypadají jako mocná kouzla. Román s podmanivou a magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živí. Celie i Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutáni mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.

Bože! Jak já se na nic těším, musím ji co nejdřív sehnat, alespoň v knihovně. 
~Rudá jako rubín - Kerstin Gier

Pro šestnáctiletou Gwendolyn není snadné žít v rodině, která má spoustu tajemství. Jednoho dne se s ní zatočí svět a rázem se ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale pochopit, jaké jí hrozí nebezpečí, když se zamiluje napříč časem.

Kniha, na kterou jsou všude, VŠUDE, pochvalné recenze mi už leží na poličce od jejího vydání. A já jsem si ještě nenašla čas - nebo možná nenastal ten správný čas - na její čtení. V září si ji však už opravdu přečtu :))
~ NĚCO PRO UŠI

Tak s písničkou pro měsíc září. No! V poslední době se mi nevyhnula jakási.. "poslední vlna" a i mě poznamenal jakýsi Skrillex. Někteří z vás určitě zrovna protáčí oči a určitě ani nečtou dál, možná jsou tu někteří, kteří tomuto také holdují. :) Vybrala jsem zrovna Skrillexe, protože mi některé jeho písničky připomínají ten zářijový shon kolem školy. 

Slibuji, že příště to bude normálnější písnička :))) 

4 komentáře:

  1. Skvělý příspěvek! Děkuji :) Rudou jako rubín už plánuju TAK dlouho, že už ani nedoufám, že se k ní někdy dostanu... a Noční cirkus bych si taky ráda přečetla...

    OdpovědětVymazat
  2. Na Noční cirkus jsem podobně natěšená jako ty :) V knihovně ji mají, ale zatím jen vystavenou - k půjčení bude až od října. Tomu říkám mučírna :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nočný cirkus sa mi páčil. O ďalších dvoch knihách som už tiež počula. A netuším či sú na to-reade, ale zdá sa mi, že áno. Momentálne sa chcem venovať práve jemu a a vyprázdniť ho. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle projekt miluju!! Je naprosto super, že ses ho taky rozhodla zúčastnit se :-))
    Hej co já bych za Tvůj rozvrh dala!! Já nikdy nekončím dřív než v 15:15 (ok, v pátek máme "jenom" do půl třetí) + 2x týdně na sedmou.. a taky dojíždím, takže nikde nejsem doma dřív než o půl pátý.. Tvůj rozvrh je podle mě ještě fajn a nebo já bych ho brala všemi deseti :))
    Záchranný člun ri chci taky rozhodně přečíst, strašně moc se na něho těším. K tomu všemu je přirovnávaný k Titanicu, takže je to opravdu ideální kniha pro mě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.