18. 5. 2011

Review - Inkarceron

Autor: Catherine Fisher
Název: Inkarceron
Originální název: Incarceron
Série: Inkarceron (1/?)


Anotace:
Oceněná kniha pro mládež na pomezí fantasy a thrilleru. Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.


(snažila jsem se psát BEZ spoilerů (: )
Představte si vězení, které je tak obrovské, že jeho procestování by mohlo trvat celý život. Živé vězení, které k vám mluví, které ví o každém vašem kroku. Tisíce, statisíce, ne, miliony vězňů uvěznění na místě, ze kterého není cesta ven. Nebo snad ano? Sapientovi - jeden z "Moudrých" - Sapphiqueovi se to podařilo. Nebo to byly jenom legendy, které si Vězni vyprávějí, aby mohli pořád věřit v osvobození? Mistr Gildas - též Sapient - všem legendám věří, věří tomu, že Sapphique se dostal Ven. Jeho jediným cílem ve Vězení je to, aby se to mu podařilo také. 
Finn, Vězeň, který věří, že do Inkarceronu přišel Zvenku! Nemožné! Ale co jeho občasné záchvaty, při kterých spatřuje útržky svých vzpomínek a vidí .. Hvězdy. Je to tedy možné? Že v Inkarceronu není odjakživa? 
Claudia, dcera Správce Vězení, je chystána na svatbu s Casparem. Poté bude Královnou a bude vládnout všem. Co se stane potom, co v otcově pracovně objeví křišťál. Klíč! Je to Klíč k Inkarceronu? K podobnému klíči se dostane i Finn, jeho pokrevní bratr Keiro a Gildas.... Pomocí Klíče spolu mohou komunikovat. Pomůže jí Klíč k tomu aby se nemusela konat svatba s Casparem? Co se stalo s Gilesem? Chlapcem, se kterým byla zasnoubena v mladičkém věku. Opravdu zemřel po pádu z koně? 


Je Inkarceron opravdu takový ráj, jako si myslí lidé Venku? 


Knížka by měla být i zfilmována! :) Uvádí se, že hlavní roli - Finna, by si měl zahrát Taylor Lautner (Twilight Sága), a Claudii Emma Watson (Harry Potter).. Nevím, tento výběr se mi moc nezdá. Doufám, že knížku filmem nezkazí! :) 


"K čemu je jeden klíč mezi miliardou vězňů?" - DENÍK LORDA CALLISTONA


Zpočátku jsem se pořád nemohla začíst. Přiznám se, že z počátku jsem moc knihu nechápala. Ale po pár kapitolách jsem knížku nemohla odložit a dopadlo to tak, že jsem ji dneska dočetla ve škole! :) Živé vězení? Originální nápad, který určitě dokáže velmi zaujmout! :) Příběh je samozřejmě ještě komplikovanější, než jsem napsala, ale myslím, že to nejdůležitější jsem napsala. Kdybych měla psát více podrobně, pravděpodobně bych se nevyhnula SPOILERovým částem! :) Knížka mně hodně nadchla! :) Příběh, který se čte s neskutečnou lehkostí, příběh, který vás vtáhne do děje! :) Moje konečné hodnocení:


4/5
                                                            "Dý

17 komentářů:

  1. Tak na tuhle knihu se upřímně dost těším :)

    Mimochodem máš úžasný nový layout :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wau, tak to už bude ani neviem koľkatá kniha v mojom súkromnom "wishliste" :D Určite si ju prečítam :-)

    Jop a ja som také blbá :-) Zabudla som ti pochváliť nový dess :D Prepáč, pritom som si ho aj kukala a ja som zabudla pochváliť :-( :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak já se na tuhle knížku těším! :) Už abych měla ty narozky... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jak já se těším na moje narozky :D. Mám popsané 3 stránky s knížkami,které chci.Zatím jsem si z toho seznamu koupila Vampýrskou akademii první tři díly,hunger games-aréna smrti a ztracený svět v podzemí.Bohužel na víc nemám peníze.Škoda :D Tahle knížka mě dost zaujala ,ikdyž já už mám 3 knížky na moje narozky vybrané (Odstíny života,Zavržený a asi Mrazení :P )
    Jinak krásný nový vzhled webu :)Tvoje práce ?:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to už ano, jak si mi povedala že to je v tom zozname odkazov, tak som potom na to prišla :D Vysomárila som sa z toho :D
    No jo, knižky sa hromadia, ešte kebyže sa aj peniaze na ne hromadia, ale tie len vždy chýbajú (v mojom prípade) :D
    Nemáš za čo, máš to tu fakt pekné :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já do narozenin už jen odpočítávám: 1 měsíc a jeden den, to bude mít BookDepository zase tržbu!! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Taková správná magořina- něco pro mě!

    OdpovědětVymazat
  9. V knihkupectví jsem ji držela v ruce, pak jsem se podívala na Odstíny života a na druhém konci jsem zahlédla Hunger Games a neveděla jsem, co si mám vzít. Dopadlo to tak, že jsem šla domů s prázdnou, což se mi často nestává, když jdu z knihkupectví. :-D Vážně, vážně netuším, jakou knihu si teď mám koupit, já jsem totiž dosti nátorčný a vybíravý čtenář a ledajaká kniha mě neuspokojí. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Na ten film jsem opravdu zvědavá. Pokud z toho udělají slaďák na pomezí HP a Twilight. Knížka se mi fakt líbila a dfoufám že to nepokazí.
    A ohledně tech recenzáků, budeš to muset všechno obeslat:D Napsala jsem skoro všem českým nakladatelstvím a ozvalo se mi jich jen zlomek, ale zato ty nejlepší:D Prostě to budeš muset vytrvale zkoušet:)) Budu držet palce:)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj.. Super blog! Hmm, tú knihu by som rada prečítala, no dlhé knihy neviem čítať :D :D.. Odporúčam ti knihu Výnimočná od Kristin Cashore, je to fantasy román pre mládež, začína to veľmi dobre, avšak neprečítala som to celé..

    OdpovědětVymazat
  12. Na túto knihu sa fakt teším a podľa mňa je ten pár EW a TL dobrí :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, to vypadá fantasticky! Zítra se skočím zeptat do knihovny a budu pevně doufat, že mi neřeknou "Zamluveno na rok dopředu" jako vždycky - už jsem tady u tebe nachytala pár tipů a tahle knížka je jedním z nich ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Pozitivní :D.. No tak to nemám šanci se k té knížce dostat, u nás je všechno zamluvené až do příští doby ledové :D. Teď mi došlo, že mám možná ještě někde poukázku do knihkupectví, tak to kdyžtak vyřeším jako ty :D.
    Jinak já jsem ráda, že jsem na tenhle blog narazila, protože já vůbec nám páru, co číst, takže čtu pořád dokola osvědčené knížky (rekordní čísla u mých oblíbených kousků :D), takže jsem ráda za každý tip :)

    OdpovědětVymazat
  15. Sakra! O tomhle všichni tak básní!!! Já si to musim přečíst taky! Tak jo, dávám jí v cbdb.cz na seznam, které si chci přečíst :))

    OdpovědětVymazat
  16. Aaaaaaa Taylor Lautner a Emma Watson ??? ÁÁÁÁ to bude bezva!!! :D

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to super!!A jsem ráda že už jdou vkládat komentáře :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.