28. 5. 2011

Review - Les rukou a zubů

Autor: Carrie Ryan
Název: Les rukou a zubů
Originální název: The Forrest of Hands and Teeth

Anotace:
Hororová romance plná temnoty, záhad a bojů s temnými silami.
 Mary žije v uzavřené vesnici. Její svět se řídí prostými zákonitostmi: musí poslouchat pravidla církevního Sesterstva, nesmí se přibližovat k plotu, za kterým – v Lese zubů a rukou – žijí „nečistí“, kteří svým kousnutím promění člověka v chodící mrtvolu. Když Sesterstvo rozhodne, že se provdá za muže, kterého jí určili, Mary musí poslechnout, přestože se zamilovala do zraněného Travise. Pak ale nečistí proniknou do vesnice, a Mary v nastalém zmatku prchá společně s Travisem, svým snoubencem Harrym, kamarádkou Cass i bratrem Jedem a jeho ženou dál do zapovězeného lesa. Touží dostat se k vysněnému oceánu, dál za les a nečisté, do světa, který tam venku přece musí někde být.


Mary žije ve vesnici, která je ostrůvkem, který je chráněn před nečistými z Lesa rukou a zubů. Nečistí jsou od lidí odděleni ploty, na které neustále dorážejí a snaží se dostat v obyvatelům vesnice - ke své potravě. 
Nikdo se nesmí k plotům pžibližovat - stačí jedno kousnutí, malé nebo velké, jakékoli a stane se z vás nečistý.. už ztratíte svoji duší a bude "žít" pouze pro maso a krev svých blízkých. 
Mary v Lese ztratila otce, stal se nečistým. Její matka, která stále po měsících věří, že se její manžel vrátí, se moc přiblíží k plotu, nechá se kousnout a bude se muset přidat do Lesa k nečistým. Nejhorší osud, který vás může potkat. 
Po ztrátě matky se Mary přidá k Sesterstvu, protože jí nic jiného nezbývá - její starší bratr Jed má už svůj život. Bydlí v Katedrále, kde je podrobena dlouhému, podrobnému studiu Bible. V Katedrále se objeví zraněný Travis, který je na pokraji smrti. 
Travis je bratrem Haryho, tomu se Mary zaslíbila před útokem na její matku. Mary si uvědomuje, že city, které chovala, či chová k Travisovy, by měly navždy pryč - je zaslíbený s její kamarádkou Cass.. 
Po propuštění z Katedrály probíhá rituál, který sváže Harry a Mary navždy. Vesnici však naruší hluk sirény, který znamená pouze jedno! Nečistí se dostali do vesnice. Nezbývá nic jiného než se vydat nečistým. Nebo je tu jiná možnost? Je možný útěk z vesnice? Existuje nějaký svět mimo jejich vesnici? Je něco za lesem? Nalezne Mary oceán, o kterém jí vypravovala její matka? 


Nedá mi to. Musím se zmínit o obálce! :) Naše česká obálka a tak nádherná? Něco se českým vydavatelům opravdu povedlo. Samotná obálka vás donutí si alespoň přečíst, o čem knížka je! A poté si určitě přečtete rádi celou knížku.  


Je možné, že knížka se "zombíkama" je tak úchvatná? Knížku nepustíte z ruky, dokud jí nedočtete. Celý příběh samozřejmě vypráví Mary. Jsou popsány její občas složité myšlenkové pochody, ale nic, co by se nedalo zvládnout. ;). Napínavý příběh, který vás nutí číst dál. Můžeme být rádi, že bude další pokračování! :) Proč můžeme být rádi? :) Pročtěte se na konec a určitě to zjistíte!! .) Takže moje celkové hodnocení:
5/5


                                                             


">

6 komentářů:

  1. Hej! To zní hustě :D Hurá do to-read :D Obálka je opravdu úchvatná! Díky bohu, že jsme vyrostli z předělávání obalů knih (Twilight sága? Zabili. Ale naprosto :D )

    OdpovědětVymazat
  2. tu knizku som si precitala hned ako vysla (v cestine) a aj pre obalku som sa rozhodla pre cesku a nie slovensku :) a je super ze aj obsah knihy bol taky super ako obalka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky musím souhlasit, obálka je úžasná a obsah taky. Jako, nevím jak ty, ale já se trošku zděsila, když jsem zjistila, že tam jsou zombíci. :D Ale obálka mě přesvědčila a jsem za to strašně ráda! Dočetla jsem v pátek a už se strašně těším na pokračování. Nevíš náhodou, kdy u nás vyjde? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bohužel nevím, kdy vyjde druhý díl, ale jak mě informovala Abyss, hlavní postavou by tentokrát měla být dcera Mary. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle knížka má strašně divnej název, ale přečetla bych si jí :D když jí tak chválíš :)

    OdpovědětVymazat
  6. Sakryš, já se asi vážně vydám do knihkupectví :D:).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.