7. 5. 2011

Review - Smečka

Autor: Andrea Cremerová
Název: Smečka

Originální název: Nightshade
Série: Nightshade (1/?)

Anotace:
Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka, je rozená bojovnice, navíc vůdkyně smečky Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí jen nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Brzy se však ukáže, že se nemusí ve smrtelném nebezpečí ocitnout zrovna ona nebo její blízcí, aby se její vlčí instinkty probudily. Když při hlídkování v horách narazí na Shaye, lidského mladíka, jehož na životě ohrožuje medvěd grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Ve chvíli, kdy se zadívá do jeho očí a ucítí jeho vůni, která jí připomíná jaro, začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. O svém postavení a předem daném osudu, který ji předurčuje stát se družkou přitažlivého vůdce smečky Baneů. Existuje nějaká možnost, že by se všemu mohla vyhnout? Pokud se nechá vést srdcem, riskuje, že přijde o všechno – včetně svého života. Stojí zakázaná láska za takovou oběť? A co když pravidla, na nichž smečky Ochránců a Strážci, jejich vládcové, tak lpí, nemají zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela, ale jen je kontrolovat? Smečkou započíná třídílná akční a zároveň romantická fantasy série..

(obsahuje SPOILERY)

Ochránci, Strážci, Hledači, Dávní ..
Na počátku veškeré existence tu byli Dávní. Čarodějové, pozemské a božské bytosti. Dávní se rozdělili do dvou skupin. Strážci - snaží se, aby všechno bylo tak, jak má být. A Hledači? - Ti jsou  tady ti špatní.. ovládnutí lidstva. A zbývají nám Ochránci, no, jejich posláním je zabíjet nepřátele Strážců - Hledače! :)

Calla Torová, ze smečky Nightshadeů, je od malička připravována na sňatek s Renierem ze smečky Baneů. 
Calla na hlídce, kterou podnikají pravidelně se svojí smečkou najde lidského turistu, který je ohrožován grizzlym a je na pokraji smrti. Z nějakého důvodu ho nechce nechat zemřít. Cizinec začne chodit s Callou do školy - jeho jméno je Shay. 
Od té doby se v Calle pomíchají její city. Ví, že je zaslíbená Renovi, ale co s láskou, kterou cítí ke Shayovi? 

Souboj Rena a Shaye? 
Po celou dobu knížky, jsem měla chuť Calle vrazit pěstí! :) Ano, nebyla by to pravděpodobně žádná zápletka, kdyby se tam neobjevil člověk, který by se zamiloval do vůdkyně vlčí smečky a naopak. Když jsem četla další recenze, u většiny vítězí Ren, u mě je to stejné! :) Omlouvám se, ale nesnáším Shaye, a obešla bych se bez něj! :))).. Těšila jsem se na celý obřad, který bude  probíhat mezi Renem a Callou, těšila jsem se na konečné sloučení obou smeček! :) Ale samozřejmě se musel objevit někdo - Shay - který se musel objevit a o všechno mě připravit! :D

Krátký úryvek:
,,Doslechli jsme se to dneska ráno. Blahopřeju ti k prvnímu zabití. Jsme na tebe s maminkou pyšní.'' Usmál se a já pokrčila rameny. Zdálo se, že ho těší, jak nevzrušeně přijímám chválu. 

  
Můj názor: (konec SPOILERŮ)
Po celou dobu knížky se něco děje, objevují se stále nové zápletky. Napínavý příběh, výborně napsaný! :) Oblíbila jsem si všechny členy obou smeček! :) Nedočkám se druhého dílu! :) Moje hodnocení je:

4/5

p.s. konečně jsem po dnešním tří hodinovém slunění dočetla - mám spálené rameno :// .. :D Vznikla z toho jenom taková krátká a kapku zmatená recenze .. :(( ..
p.s. 2: udělal jsem hroznou věc, začala jsem číst pátý díl Upířích deníků ://.. :D :D 

                                        "Dý 

7 komentářů:

  1. kdybych měla ten čas tak si ji určitě přečtu, ale stejně by byla až na konci seznamu.. Miluji knihy kde se pořád něco děje :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, promiň že Ti to píšu k článku, ale chci se zeptat jak se na blogspot.com dělají rubriky ? nikde to nemůžu najít předem dík za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rubriky se nedělají, (nebo jsem na to nepřišla:P)
    Pouze u každého článku napíšeš "štítek" podle kterého se ti budou články zařazovat jakoby do rubriky! :)

    OdpovědětVymazat
  4. No a jak máš to nahoře to Home atd ?? :) . to si udělala jak ??

    OdpovědětVymazat
  5. Túto knižku si chcem aj ja zaobstarať a prečítať, počula som, že je fakt dobrá a má celkovo aj dobré recenzie :-) Ale až keď budem mať peniažky, čakám teraz na telefón, budúci týždeň mi má prísť a tak 130 € bude fuč :D hmm, začne šetriť :D

    Ďakujem za pochvalu, ale nie je z mojej výroby. Jedna šikovná grafička ho mala hore ako free tak som si ho uchmatla :D

    OdpovědětVymazat
  6. Btw, tiež máš krásny nový dess :-)

    OdpovědětVymazat
  7. ja už mám konečne knižku doma, ale ešte som sa k nej nedostala! musím si ju už prečítať! 8D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.