7. 6. 2011

Review - Roztomilé malé lhářky

Autor: Shara Shepardová
Název: Roztomilé malé lhářky
Originální název: Pretty little liars
Série: Roztomilé malé lhářky (1. díl)
Nakladatelství: BB art


Anotace:
Každý má co skrývat – zejména holky ze třetího ročníku střední školy – Spencer, Aria, Emily a Hanna. Spencer přebrala kluka vlastní sestře. Aria sní o učiteli angličtiny. Emily se zakoukala do té holky, co je na škole nová. A Hanna dělá hrozné věci, aby byla stále krásná. Jenže od doby, co zmizela jejich kamarádka Alison, skrývají všechny před světem jedno mnohem horší tajemství. Podle série knih Roztomilé malé lhářky byl natočen úspěšný seriál, který právě běží v USA.
Stručný děj
(zleva) Spencer,Aria.Emily,Hanna
Jsou tomu už tři roky, co se ztratila Alison DiLaurentisová. Kamarádka Arii Montgomeryové, Hanny Marinové, Spencer Hastingsové a Emily Fieldsové. Dívky byly v sedmé třídě, když se stala tato strašná věc. Pro všechna děvčata to bylo velmi těžké, když se jejich kamarádka ztratila.. Dívky se mezi sebou přestaly scházet, ustala jejich veškerá vzájemná komunikace.
Alison o každé z nich věděla něco, co nevěděl nikdo jiný. Jak je možné, že Alison o nich věděla vše, ale oni o ní téměř nic? A přesto byly nejlepší přítelkyně. Zůstanou jejich tajemství skryta navždy?
Dokáží si k sobě najít cestu zpátky, když jim začnou chodit tajemné SMSky, dopisy,emaily s podpisem - A.?

Postavy
Myslíte si, že tři mladé, krásné středoškolačky mají bezchybný život? Omyl.. Alison znala jejich nejtajnější tajemství.. Po Alisonině zmizení se Aria s rodinou odstěhovali na Island. Bylo to opravdu jenom kvůli tomu, co se stalo s Alison, nebo za tím bylo něco víc? Ale teď, po třech letech, se Aria vrací zpět do městečka Rosewood ve Filadelfii.. Emily se spřátelí s dívkou - Mayou - která se stěhuje do domu po DiLaurentisových, jak se bude vyvíjet jejich přátelství? Spencer má pořád problémy se svojí starší sestrou Melissou, neustále se snaží, aby byla stejně dobrá, jako ona, chce aby rodiče viděli, že dokáže být stejně dobrá, ne-li lepší! Hanna už není taková, jaká bývala před Alisoniným zmizením.. Už dávno není baculka! Stala se z ní nejkrásnější dívka ze školy! Opravdu na sobě tak dřela?

Celkové shrnutí a zhodnocení:
Na první pohled byste možná mohli říct, že půjde o hloupý holčičí románek, ale opak je pravdou! Dobře, s románkem byste měli pravdu, ale hloupý? To určitě ne! Tajemství, které každou z dívek obklopuje vás nutí číst dál a dál! Jednoznačně neprohloupíte, když si knížku pořídíte! Pokud sledujete seriál, rozhodně si přečtěte i knížku. Vždyť jenom z té se plně seznámíte se všemi postavami a budete lépe chápat jejich pocity.
Měla bych si vybrat svojí nejoblíbenější lhářku? Hm, určitě to bude Aria. A musím říct, že jak v seriálu tak samozřejmě v knížce!
Stále váhám, kolika hvězdičkami knížku ohodnotit, líbila se mi a další díly si určitě přečtu! Klidně bych dala plný počet, ale co když další díl bude ještě lepší a šťavnatější?! Proto dávám krásné hodnocení - 

4/5
zdroj anotace: bux.cz
zdroj obrázků: weheartit.com
knížku si můžete objednat na stránkách nakladatelství  BB art
děkuji nakladatelství BB art za recenzní výtisk

11 komentářů:

  1. Tohle si chci přečíst! Seriál zbožňuju! Tak doufám, že bbart poskytne RC i mě :) jinak bych se zbláznila

    OdpovědětVymazat
  2. Psala jsem tam e-mail, tak snad mi odepíšou, už mi odepsali z Fragmentu, takže to vypadá nadějně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já doufám, že budou ochotní :). Ráda čtu, píšu recenze a nemám furt peníze na nový knížky - RC jsou přesně pro mě :D jinak děkuju za podporu! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Btw. zkoušela jsem psát i na fantom print, ale tam jsou nepříjemní docela :D prý "po vážném zvážení jestli jim to k něčemu bude" :D

    OdpovědětVymazat
  5. Na jotu jsem taky psala, tak uvidím, jestli se mi ozvou no..

    OdpovědětVymazat
  6. Haha už jenom kvůli tomu oslovení bitches si to prostě MUSIM přečíst :DD

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se lhářky taky moc líbily. Mám taky nejraději Ariu hned v závěsu se Spencer. Emily a Hannu mám raději v seriálu. Už se šíleně těším na druhou sérii.

    OdpovědětVymazat
  8. Sérial je dokonalý. :) Ja mám najradšej Hannu a potom hneď Ariu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Idem zistiť, či to u nás v knižnici majú. Akurát dnes som si doniesla Nenásytná (M. Cabot) a Vodu pre slony :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Kniha byla dobrá, na další díly jsem zvědavá. Čekám jak se to rozjede:) Chvála bohu má vyjít již brzy:) A všichni miloujou Ariu:D Je to bohémka:D

    OdpovědětVymazat
  11. Na seriál se už dívám hroznou dobu :D..
    A knížku už mám koupenou doma tak uvidím :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.