3. 7. 2011

Posuď knihu podle obalu //1

 Meme pořádá Syki.
Název: Matched
Autor: Ally Condie
Anotace (můj překlad): Cassia vždycky věřila, že Společnost za ni udělá správná rozhodnutí: co číst, co sledovat, v co věřit. Když se Xanderův obličej objeví na "uzavíracím?!" obřadu, Cassia s absolutní jistotou ví, že on je její ideální partner.. alespoň dokud neuvidí obličej Kye Markhama na obrazovce, která vzápětí zčerná.
Společnost jí poví, že je to chyba, vzácná porucha a že by se měla soustředit na šťastný život s Xanderem. Ale Cassia nemůže na Kye přestat myslet a pomalu se zamilují, Cassia začne pochybovat o neomylnosti Společnosti a čelí nemožné volbě: výběr mezi Xanderem a Kyem, mezi jediným životem, který zná, a cestou kterou se ještě nikdo nevydal..

(omlouvám se za krkolomý překlad.. a jméno "Ky" fakt nezvládám skloňovat! :D)

Můj názor na obálku: Vážně se omlouvám, že tuhle knížku nacpu doopravdy všude! :) Ale sem by byla drzost ji nezařadit! :) No řekněte, tohle je opravdu překrásná obálka a jako první článek do tohoto meme se určitě dobře hodí. :) Těším se na ní, zanedlouho mi přijde a víte co, tohle je jedna z těch knih, které chci mít doma už jenom kvůli obálce.. Zbožňuju písmo, barvy.. a fotka. Myslím, že se jednoduše hodí ke knize.. podle anotace alespoň určitě.. dystopie, uzavřená společnosti, ve které Cassia žije, jako v uzavřené bublině! :)

4 komentáře:

  1. Taky tuhle knížku cpu všude, poslední dobou. :D Jak já už se nemůžu dočkat českého překladu... ale jestli s tou obálkou něco udělají, asi budu vraždit. :/ Ne, nemůžou něco tak úžasnýho zkazit...!

    OdpovědětVymazat
  2. tak tuhle obálku by se člověk mohl dívat hodiny a hodiny a nikdy by ho neomrzela... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak jak si řekla, tuhle knihu bych chtěla doma, když už ne kvůli obsahu, tak alespoň kvůli obalu.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlas, tahle obálka, a hlavně pak i kniha obsahově, je dokonalá, možná tuhle knihu mám ráda ještě o to víc, že to byl můj první počin "čtení v originále" :D

    Jinak já tedy nejsem žádný odborník, ale když jsem psala recenzi, tak jsem Kye skloňovala takhle: „neuvidí obličej Kye“, „ výběr mezi Xanderem a Kyem“ :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.