13. 7. 2011

Review - VA; Stínem políbená

Autor: Richelle Mead
Název: Stínem políbená
Originální název: Shadow kiss
Série: Vampýrská akademie (3. díl)


Anotace: Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného. 
Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit! 
Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?

(obsahuje SPOILERY)
Druhý díl oblíbené série skončil smrti Rosina kamaráda Masona.. ale nedokáže na svého přítele zapomenout .. a to se dostává tak daleko, že začne vídat Masonova ducha.
Na Akademii probíhají závěrečné zkoušky. Terénní cvičení, kdy bude dhampýrům přidělen moroj a oni ho budou 6 týdnů chránit proti fingovaných útokům strigojů, kteří ve škutečnosti byli převlečení profesoři a ochránci.
Ale samozřejmě to nebude tak jednoduché.. Školu napadnou Strigojové - ale už bohužel ne převlečení učitelé. 
Do boje se zapojují jak učitelé, ochránci, tak i někteří studenti, dokonce u tolik chránění morojové. 
Ale Rose utrpí další vážnou a bolestivou ztrátu, sice zabije nespočet dalších strigojů, ale její milovaný Dimitrij.. se stal jedním z nich, Strigojem..

(následují moje citové výlevy:D)
BOŽE!BOŽE! Proč? :( Uvědomujete si, co se stalo?! Ano, po té nádherné scéně mezi Rose a Dimitrijem.. jasně, myslela jsem si, že by bylo příliš jednoduché, kdyby konečně mohli být spolu,ale tohle? Kdo by sakra něco takového čekal?! Strigoj?! 

Královna Taťána je neskutečná mrcha! Co si myslí?! MRCHA!!!!

(konec SPOILERŮ)
Stínem políbená, další úžasný díl, úžasné série.. :) Rozhodně stojí za přečtení. Podle mě zatím nejlepší díl :) I když, máme před sebou ještě tři další ! :)
Konečně se dočkáme pořádné akce, napětí. Čeká na nás i pořádná dávka lásky :)


4 komentáře:

  1. Ani ja nemám rada Taťánu :D Je to bitch, súhlasím :D :) Moja najobľúbenejšia časť, zatiaľ... som v polke štvorky a nestíham čítať O:-) :D

    OdpovědětVymazat
  2. tenhle díl se mi líbil nejvíc ze všech... :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Sakra, já už si musím ten první díl přečíst :D:D ...

    OdpovědětVymazat
  4. Já přečetla všechny díly mam život jako ona i s lissou u mě elizabeth a i s dimitrijem u mě marek četla sem že bude i film..ať ho netočí zmrví to tim -představivost-vše ....jo a dimitrij je tak nějak sexy v mích představách víc takže....žádnej film!!!xDD!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.