23. 8. 2011

Nové obálky, nové knihy.. (ne)novinky nr.2

Konečně jsem se dokopala k tomu, abych sepsala nějaký článek na blog.. celé dny je neskutečné vedro, že se mi z toho začal rozpouštět mozek.. mám pár knih, na které bych měla sepsat recenzi, ale můj mozek nefunguje..

14.9. u vyjde první díl nové upíří série s názvem Krokina Drakeových. První název nese podtitul Srdce v sázce. Od série Upířích deniků mám trochu averzi k "půlobličejům" na obálkách, ale tato se i opravdu líbí! :)
česká anotace: Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla „stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: upířími ctiteli, kteří touží podílet se na pokračování jejího rodu, až po lovce, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny. Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se snaží ji zachránit. Dokáže ale Lucy zachránit také sama sebe před Nicholasem, který je neodolatelný jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, který ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora? Nechejte se rodinou Drakeových zavést do utajované komunity upírů, kde stále mají svoje místo velkolepé bitvy, svádění ve stylu goth, dramata nekončících životů i temný humor. Dobrodružství rodiny Drakeových pokračují v dalších dílech, kde mladistvá, láskou protknutá upíří akce graduje a rodina musí čelit dvě stě let staré zášti.



Na stránkách nakladatelství Mladá Fronta si můžete objednat i první díl nové série Gemma Doylová s názvem Měsíční oko. Obálka se mi líbí, ale přeci jenom, originální je úžasná. :)) 
česká anotace: Tajemný příběh z viktoriánské Anglie se odehrává na dívčí škole, kam po záhadné matčině smrti přijíždí z Indie šestnáctiletá Gemma Doyleová, aby se zde naučila vybraným způsobům. Musí se vyrovnat nejen s lekcemi francouzštiny a tance, ale i s nevraživostí ostatních dívek, která se však promění v přátelství doslova na život a na smrt, když Gemma objeví své skryté schopnosti. Záhadná Gemma, odvážná Felicity, chytrá Ann a krásná Pippa vytvoří nerozlučnou čtveřici, chtějí si splnit své sny a zároveň odhalit tajemství strašidelné školy. Gemma však zároveň odhalí i věci, které by nejraději nevěděla...


Vy, kteří sledujete knižní svět.. datumy vycházení nových knih jistě víte, že v květnu 2012 u nás vyjde kniha Matched. A velmi, VELMI dobrá zpráva je, že s největší pravděpodobností bude mít originální obálku.. Ano, tu, která je tak moc úžasná! :)













Nakladatelství Knižní Klub zveřejnilo pár nových obálek. :))
BEHEMÓT (Leviatan //2)
MUKA (Pád //2)
SAPPHIQUE (Inkarceron //2)

5 komentářů:

  1. Máš pravdu, poslední dny je nehorázné vedro. Proto většinu času trávím na místním koupališti... protože tohle se dá přežít jen někde u bazénu. :)

    A všechny obálky se mi moc líbí. Taky nemám moc ráda půltváře na obálkách, protože už je to tak trochu okoukané, ale Srdce v sázce má opravdu krásný cover. Na Měsíční oko se chystám... jen škoda, že neponechali původní obal, protože ten je naprosto úžasný, ale i ten nás ujde. Z české obálky Matched mám velkou radost... je totiž amazing!!

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka ke knize Muka je překrásná...moc se mi líbí :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé. Niektoré som si napísala do zišitka na čakajúce knihy, ktoré si chcem prečítať :D A akurát dne som si priniesla domov z knižnice Súženie (MUKA)

    OdpovědětVymazat
  4. Ne, prosím, ať nemění obálku Behemota! Originál skvělej, já tam nechci ničí ksicht! Sorry, za můj výlev emocí, ale nemohla jsem si pomoci.

    OdpovědětVymazat
  5. nový vzhled je velice povedený :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.