12. 8. 2011

Recenze - Zavržený

Autor: Becca Fitzpatrick
Název: Zavržený
Originální název: Hush, Hush

Série: Hush, Hush (1. díl)


Anotace: Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory. Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“




(obsahuje SPOILERY)
Nora Greyová je obyčejná studentka střední školy. Jejím životem nedávno otřásla strašná událost. Její otec bl zavražděn. Žije pouze s matkou, ta je ale velmi pracovně vytížená a je často mimo domov, Nora proto spoustu času tráví mimo domov a Nora se o sebe stará sama. Její nejlepší kamarádka Vee, je.. no, vlastně jediná její kamarádka. Nora nikdy ve škole neměla problémy, úkoly vždy dělala včas a neměla žádné špatné známky. Její život byl vždycky jednoduše bezproblémový.. tedy až do té doby než se v jejím životě objeví Patch.


Ve škole je nový žák na škole, kterou navštěvuje i Nora. S Patchem se pozná na hodině biologie. Záhadný, nádherný a okouzlující kluk. Patch se objevuje všude, kde se právě nachází Nora. 


Nora navíc začíná mít pocit, že ji někdo pronásleduje a sleduje každý její krok. A jak se ukáže - Nora se samozřejmě nemýlila. Zvláštní nehoda s autem, Noře pod kola auta skočí muž, který.. po srážce není nikde k nalezení, přepadení Nory a kamarádky Vee, které provází záhadné okolnosti.


Mnoho lidí srovnává Zavrženého se Stmíváním. Jediná podobnost, kterou vidím, je setkání našeho páru na hodině biologie. Jinou podobnost nenacházím. Celý příběh má něco, co mě nutilo hltat stranu za stranou. Nebyla to kniha, která by mi vyrazila dech, ale opravdu má "něco". Zakázaná láska mezi lidskou dívkou a padlým andělem. Bylo mi trochu líto, že Patchovo "velké odhalení" přišlo až na posledních stech stranách knihy. 


Zavržený mi rozhodně nevyrazil dech, ale počtení to bylo opravdu dobré a knihu jsem přečetla za jeden den. Druhý díl s názvem Crescendo si určitě přečtu a doufám, že bude ještě lepší než Zavržený.
  


  





2 komentáře:

  1. Hush, Hush se mi líbil, ale Crescendo mě vesměs zklamalo...

    OdpovědětVymazat
  2. Po knize Padlí andělé bych si chtěl přečíst nějakou další andělskou sérii. Stmívání jsem četl, tohle mi připadá podobné. Možná bych si to přečetl.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.