28. 9. 2011

Recenze - The Summer I Turned Pretty

Autor: Jenny Han
Název: The Summer I Turned Pretty
Série: Summer (1. díl)

Český překlad: není


Anotace (můj překlad): Belly měří svůj život na léta. Všechno dobré a magické se stane během července a srpna. Zimy jsou jednoduše čas na počítání času, který zbývá do léta.. je to čas, který tráví daleko od plážového domu, pryč od Susannah.. a co je nejdůležitější.. daleko od Jeremiaha a Conrada. To jsou kluci, které Belly zná odjakživa - kamarádi, prví láska.. Ale jednoho léta.. strašného a nádherného léta.. se všechno změní. Ale všechno bude tak, jak to má být.


oficiální trailer

Už co si Belly pamatuje jezdí s matkou a bratrem každý rok, každé léto na stejné místo. K Susannah a jejím dvěma synům Conradovi a Jeremiahovi do domu na pláži. Belly si nedokáže představit, že by některé prázdniny měla trávit někde jinde..

google.com
Autorka píše s neuvěřitelnou lehkostí, příběh plyne ani nevíte jak lehce. Příběh je vyprávěn z pohledu Belly. Hlavní linie příběhu je prokládána Bellyinými vzpomínkami na minulá léta. Dozvídáme se, koho poprvé políbila, kdo byla její první láska. Její první láska však doposud byla její láska jediná. Belly postupem let začala milovat staršího z bratrů - Conrada. 

Conrad se však chová jako největší pitomec po celou dobu knihy. Působil na mně jako namyšlený mamlas, který se k Belly občas choval jako nejlepší přítel a později ji úplně ignoroval. Věřte ale, že Conrad ke svému chování má velmi dobrý důvod. 
Ale ani Belly není úplně svatá a jelikož příběh vypráví Belly, my máme možnost sledovat její myšlenkové pochody.. a její nekonečné strádání "Ach Conrad mně nechce" "Bože, co když mě chce" mohlo občas lézt na nervy.

google.com
Celá kniha je velmi pohodové letní čtení, odpočinkové čtení. Četla jsem ji v angličtině a k dnešnímu dni mám přečteno sedm anglických knih.. pokud někdo váhá se čtením v angličtině, nebo právě hledá tu správnou knihu pro začátek, The Summer I Turned Pretty je kniha s lehkou angličtinou a proto je pro začátečníka určitě velmi vhodná.

Jinak jsem celkově z knihy velmi nadšená a začala jsem ji číst díky tomu, že osazenstvo na goodreads z ní je nadšené a ke konci prázdnin byla velká čtecí mánie této knihy a série. A věřte mi, nelituji, že jsem ji četla. Jednoduše - Doporučuji, přečte si ji! :o)



5 komentářů:

  1. Taky plánuju si tuhle knížku přečíst, když na ni všude vidím jen dobré ohlasy, takže určitě bude dobrá. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Když se mi podaří někdy dočíst A kiss in time, tak mám tuhle knížku taky v plánu ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Môže byť zaujímavá, ale ja si počkám na preklad :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.