27. 11. 2011

Vianočná reťazovka (1. část)

A je to tady! :) První adventní neděle a s ní přichází spousta projektů. :) Máte radost? :)) Já ohromnou!:) "Vianočná reťazovka" je výtvorem Sue @ Secret World of Deep Soul

1. Co máš na Vánocích nejraději?
Tak v prvé řadě určitě zmíním rodinu. :) Když se rodina sejde společně u stolu při štědrovečerní večeři, je to nádhera. Miluju vánoční atmosféru - koledy, vánoční filmy a pohádky, úžasná vánoční výzdoba, sníh.. Prostě idylka! :)

2. Jaké zvyky máš v rodině?
Jelikož sestra je ještě ve věku, kdy věří na Ježíška, jsou u nás vánoce ještě o krapet kouzelnější:) Proto pravidelně každý rok odpoledne chodíme k babče (bydlí s námi).. Naši nazdobí vánoční stromeček, zhasnou a zabední obývák - aby se mohl stavit Ježíšek, jasné ne?:) Se sestrou a babčou rozkrajujeme jablka, zapalujeme Františka a samozřejmě sledujeme pohádky, filmy, posloucháme koledy..
Kolem 6. - 7. přijde na řadu večeře. Klasika - bramborový salát a kapr - mňamka! Když po jídle umyji nádobí, odebereme se všichni ke stromečku.. Zbožňuju tu chvíli, kdy se sestra vyjeveně kouká na stromeček a nechápe, jak ho tam Jééža dostal. Zazní koledy, zazní trhání papíru od dárků.. a potom od osmi hodin, z televize zní Popeluška.. :)

3. Do kdy jsi veřil/a na Ježíška?
Páni, do kdy.. Je pravda, že toto si vůbec nepamatuju.. Ale vím, že docela dlouho. Mohla to být tak, 5. třída? Však sestra je taky v 5. tř. a pořád k nám chodí Ježíšek!:)

4. Jaké dárky máš nejraději?
Tak samozřejmě, že ty darované od srdce! :) Ale ani pěknou knížkou nepohrdnu, co bych to byla za knihomola? :))

5. Jaký je tvůj nejoblíbenější dárek z dětství?
Jedna úžasná a dokonalá knížka - Špalíček pohádek a říkadel (kniha). :)


3 komentáře:

  1. Ten Špalíček pohádek mám doteď doma... milovala jsem tu knížku a ty pohádky. :D Dodnes si pamatuju, jak mi z ní maminka čítávala a jak jsem si je později postupně přečetla všechny sama.

    OdpovědětVymazat
  2. zdá sa že všetci máme radi darčeky zo srdca, ale aj tá kniha môže byť darovaná zo srdca :)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že Vánoce jsou právě pro malé děti, takže věřím, že si je se sestřičkou užijete ještě víc :). Já zase na Ježíška nevěřila moc dlouho - snad jen tu dobu, co jsem chodila do školy (pak to děcka ve škole jednoduše prokecly :D).

    PS: Díky za písničku, už teď mi jede po třetí :D (nevím proč, ale hned se mi při ní vybavil film Sám doma, který jednoduše patří k Vánocům)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.