8. 1. 2012

Kouzelná knihovnička

Projekt pořádá Abyss

Tak jsem se i já rozhodla zapojit do projektu, který pořádá Abyss. Ukázat svojí knihovnu. Předem se omlouvám za kvalitu fotek.. 

_______________________________________________________________
Úplně dole v mé knihovničce převažují detektivky od Dicka Fancise, které jsem nikdy neotevřela a pochybuju, že někdy otevřu. :D Plus - Kde je zakopán pes - Pavel Kohout, a asi 4 knihy, které jsem četla snad ještě na první stupni základky. 
(zleva) Memento od Radka Johna. Vyprávění o feťácích.. docela zajímavá knížka, ale o drogovém prostředí se mi víc líbily Děti ze stanice ZOO. Deset malých černoušků - Agatha Christie. Most přes řeku Kwai - Pierre Boulle. Pachuť smrti - P.D. Jamesová. Královnin náhrdelník 1+2 - Alex Dumas. Mikuláš Nicklbery - Charles Dickens. Čachtická paní - Jožo Nižnanský. Štěstí Rougonu, Rozvrat, Kořist, Tereza Raquinová, U štěstí dam, Germinál - Emile Zola. Charlotte Bronteová - Shirley. Hemingway.

(zleva) Dekameron - Giovanni Boccacio. Lakomec - Moliére. Tragédie od Shakespeara. Zločin a trest - F. M. Dostojevskij. Povídky od Boženy Němcové. Chrám matky boží v Paříži - Victor Hugo. Pes Baskervilský - Sir. A. C. Doyle. Kladivo na čarodějnice - Václav Kaplický. Milenci a vrazi - Vladimír Páral. Válka s mloky - Karel Čapek. Hemingway. Krakatit - Karel Čapek. Oliver Twist - Charles Dickens. 
(zleva) Paní Bovaryová - Gustav Flaubert. Černý obelisk - E. M. Remarque. Faust - J. W. Goethe. Mrtvá a živý - Daphne DuMaurierová. Jiskra života - E. M. Remarque. Palác modrých delfínů - Brigitte Ribeová. Fontána pro Zuzanu. Sarajevský atentát - Karel Nový. Krysař - Viktor Dyk. Na západní frontě klid - E. M. Remarque. Strašidelný dům - Charles Dickens. Hořká vůně mandlí - Arnošt Lustig. Vražda ze zdvořilosti. Vítězný oblouk - E. M. Remarque. Miluj bližního svého - E. M. Remarque. Evžen Oněgin - A. S. Puškin. Bez dcerky neodejdu. Čest zpátky - E. M. Remarque. 451 stupňů Fahrenheita - Ray Brandbury. Země, kam nikdy nedojdeš - André Dhotel. 4x knihy od Agathy Christie. Nikola Šuhaj loupežník - Ivan Olbracht. Kráska a zvíře - František Hrubín. Žid Süss.

(zleva) Jeden den - David Nicholls = na tuto knížku  se úplně strašně moc těším! :) Kafka na pobřeží - Haruki Murakami = nemožné, tenhle kousek čtu už asi od prázdnin, ale líbí se mi! Veronika se rozhodla zemřít - Paulo Coelho = úúžasná! Marley a Já - John Grogan = pokaždé brečím. Princeznám sluší růžová - Meg Cabot = bůhví kolikátý díl Mii Thermopolisové. Ještě než umřu - Jenny Downhamová. Následuje spousta spousta úžasnýých historických románů, které zbožňuju! :)

Opět spousta "harlekýnek" a historických románů. Myslím, že nemá cenu vypisovat názvy. :) +se mezi romány přimíchal Forrest Gump - Winston Groom. :)
(zleva) Naše "milovaná Škola noci - P. C. Cast.. Mám 1.-6. díl. Školu noci nepovažuju za veledílo, ale na pobavení.. :) A když už jsem ji začala kupovat..  Provonilé slasti - Laurel K. Hamilton. Pád + Muka od Lauren Kate.. ještě jsem se do série nepustila, ale víte co.. ta obálky! Smečka + Vzpoura od Andrey Cremer .. druhý díl jsem nečetla, ale jsem vážně zvědavá! :) Krátký druhý život Bree Tannerové - Stephenie Meyer .. říkejte si co chcete, ale Bree je parádní postava. Škoda, že ji Meyerka zabila. :/ Následuje Rozbřesk a Zatmění...

..Nový měsíc a Stmívání od Stephenie Meyerové.. Twilight ságu čtu často, mám sérii ráda, ale to mi nezabrání dělat si srandu ze třpytivýho Edwarda! Zasvěcení + Otrokyně - L. J. Smith.. Četla jsem pouze první díl, ale ten pro mě byl velkým překvapením. Vyhnanci - Františka Jirousová. Jednadvacet mangnolií - Kateřina Richterová. Eragon + Eldest + Brising - Christopher Paolini .. ach♥. HP 6. díl .. mrzí mě, že nemám celou sérii ačkoli jsem všechny díly četla několikrát. Inkarceron + Sapphique od Catherine Fisher. Leviatan + Behemót - Scott Westerfeld.. opět jsem četla pouze první díl, ale ten byl.. wow! Angelologie - Danielle Trussoni. Odstíny života - Lucie Adamová.

(zleva) Bratr Thomas - Dean Koontz. Kacíř - S. J. Parissová.. na tento kousek se těším jako blázen! Vražda v Mezopotámii - Agatha Christie. Oškliví + Krásní - Scott Westerfeld.. první díl, mně opravdu opravdu mile překvapil a na druhý díl se těším. :) Jezdci časem - Alex Scarrow .. ne všem se knížka líbí, ale já jsem z ní nadšená. Hlas nože - Patrick Ness. Jestli zůstanu - Gayle Forman. Gosip Girl Manga. Série Milénium - Stieg Larsson - chybí první díl. Zlodějka knih - Markus Zusak.. nejlepší kniha roku 2011 ! :) Výjimečná - Kristin Cashore.

(zleva) 5 knížek o koncentračních táborech.. toto téma mě zajímá a přečetla jsem toho celkem dost.. Pravda a mýty o seriálu Dr. House. Anatomie lži + Ztracený symbol + Da Vinciho kód + Digitální pevnost - Dan Brown.. wow, já ty knihy žeru! :) Tajemství skrytého kláštera - Karel Cubeca .. vážení, děsný ptákovina. Turista - Olen Steinhauser. Obchodník se smrtí - Hugh Laurie. 
1984 - George Orwell. Mlčení jehňátek - Thomas Harris
(zleva) ♥Vampýrská akademie - Richelle Mead♥ Paranormálové - Kiersten White. Křídla - Aprilynne Pike.. taková, zvláštní knížka. :) Proroctví sester - Michelle Zink.. Zrozena o půlnoci - C. C. Hunter .. ééé, ta obálka, ééé :D.. Virus - Kathy Reichs. Čarodějnice z Hex Hall - Rachel Hawkins.. kraťoučká, vtipná oddechovka! :)  Ukolébavka - Sarah Dessen. Pokrevní pouta - Richelle Mead .. těším se !! :) Zaklínač 1 - Andrej Sapkowski. Stefanovy deníky. Krásní mrtví - Jonas + Arizona. Temné vize - L. J. Smith. 

(zleva) Blood Red Road - Moira Young .. totální kniha!♥.. Spellbound - Cara Lynn Schultz - moje první výhra v giveaway.. :) úúžas že!:D.. Glimerglass - Jenna Black. Matched - Ally Condie .. ach, jaj.. mně tak první, že se mi knížka nelíbila.. možná jí dám druhý pokus. :) Forbidden - Tabitha Suzuma. My soul to take - Rachel Vincent. Hunting Lila - Sarah Alderson. Heist Society, I´d Tell you I love you but then I´d have to kill you + Cross my heart and hope to spy - Ally Carter. Before I fall - Lauren Oliver. Between shades of gray - Ruta Sepetys.

UF! Tedy, dalo mi to pěkně zabrat.. kdyby měla o každé z knížek něco napsat, tak by mi asi přeskočilo. Doufám, že vám seznámení s mojí knihovničkou takto stačí.. :)

EDIT. chybí - Hunger Games, EON



9 komentářů:

  1. Ty knihy jsou pohromadě tak krásné! :) To já se se svou skromnou knihovničkou můžu jít zahrabat, zatím. :D

    btw... četla jsi už Poslední přání od Sapkowského? Já jsem na něj strašně zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  2. Cože? :D ty nemáš ráda Matched? a já se na to tak v CZ těšila, hlavně aby nechali originál obálku :D Budu věřit, že to bude pro mě dobrá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  3. hezka knihovnicka :) je hezky jak mas sirokej vyber temat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já ti závidím celou knihovnu... :D Hlavně teda tu část s povinnou četbou. Nedávno jsem si koupila Olivera Twista a Válku s mloky, přesto bych chtěla mít víc takových knih. Ale když už se mi chce do nich investovat, raději kupuji ty fantasy... hlavně teda proto, že si ty ostatní můžu půjčit v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  5. Wau to je knih a těší mě, že vidím spousty klasiky :) Připomíná mi to mojí knihovničku :D Musím to taky zveřejnit

    OdpovědětVymazat
  6. Už čtu poslední dílek Hunger Games a... jsem z toho nadšená, takže už se moc těším, až tvoji knihovnu opět navštívím :-D

    OdpovědětVymazat
  7. To je docela úctyhodná sbírka klasické literatury:) To se mi líbí:)

    OdpovědětVymazat
  8. to je úžasný! máš úplně stený knížky jako já!! nechceš psřátelit?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.