21. 8. 2012

Čeká nás John Green a s ním nával emocí

Díky Lili.en obsidianovy-motyl. tu máme novinku, ze které se můžete radovat všichni! Již příští rok u Knižního klubu vyjdou dvě -zajisté- úžasné knihy, od famózního autora.

Jako první z nich je Looking for Alaska.

Živá, vášnivá a emotivní YoungAdult kniha od cenami ověnčeného Johna Greena.
V životě Milese Haltera se dělo jedno velké nic, dokud nenastoupil na internátní školu - Culver Creek , která je všechno, jen ne nudná. Tady potkává chytrou, legrační a sexy Alasku Young. Naprosto fascinovaného Milese vtahuje do svého života. Ukáže mu nový svět a vkrade se i do jeho srdce. Když ale do Milesova života zasáhne vážná tragédie a postaví se tváří v tvář smrti uvědomí si, jaká je cena lidského života a to, jak je v životě důležitá láska.
Nic už nebude takové, jako dřív. Legrační, srdcervoucí a přesvědčivá, tato kniha s vámi zůstane navždy.

Triss-ina recenze

vyjde v červenci 2013

Looking for Alaska jsem zatím nečetla. Dlouho jsem se chystala, že si ji koupím v angličtině, ale když teď vyjde v češtině. Je rozhodnuto, budu si muset počkat.

Druhou knihou, na kterou se můžeme těšit je The Fault in Our Stars.

Diagnostikovali jí rakovinu štítné žlázy - 4. stádium. Hazel byla ve 14-ti letech připravená zemřít. lékařský zázrak zmenšil nádor na jejich plicích.. prozatím.
Dva roky "po zázraku" má 16-ti letá Hazel po všem. Po střední škole. Po přátelích. Po normálnosti. A přestože může žít dlouho (ať už to znamená cokoliv), Hazel žije připoutaná ke kyslíkové láhvi, nádory zůstávají v ústraní.
Objevuje se Augustus Waters. Potkali se ve skupině na podporu dětí s rakovinou. Augustus je nádherný, v remisi -návrat pacienta v období před nemocí, stále se však počítá s tím, že je nemoc přítomná, pouze skrývá své příznaky, a k velkému šoku Hazel - zajímá se o ni! Být s Augustusem je neočekávaná cesta, a dlouhé-potřebné dobrodružství, které Hazel tlačí do toho, aby znovu prozkoumala, jaké budou nemoc a zdraví, život a smrt mít vliv na dědictví, které po sobě každý zanechává.

Triss-ina recenzeRecenze u Nory

vyjde v březnu 2013

Víte co, bez zbytečných řečí. Jedna z nejlepších knih, jakou jsem kdy četla. Máte se opravdu na co těšit!! :)

za info o vydání ZNOVU můžeme vděčit Lili.en!

4 komentáře:

  1. Já jsem zase četla jenom Aljašku. bylo to... zvláštní. Ne špatné, možná jsem od toho čekala víc. Ale na Fault in our stars se už těším. To hodnocení je perfektní a obálka je taková pozitivně modrá (ironie, vzhledem k tomu tématu)...

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám takovou radost :D *happy dance* :). A naprosto s tebou souhlasim TFIOS je jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla. Děkuju za odkaz :)

    OdpovědětVymazat

  3. ano, tuhle informaci už jsem četla a mé nadšení ještě neopadlo :D TFiOS bude knížka, kterou budu cpát lidem do košíků až do úplného vysílení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Alasku som čítala, perfektná kniha. Na Fault... sa zatiaľ len chystám. Každopádne, som rada, že budú vydané, aspoň môžem odporúčam aj ľuďom, ktorí nečítajú v angličtine.^^

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.