28. 8. 2012

Interview s Elsie Chapman | Dualed

Dnes tu pro Vás mám rozhovor. U mě na blogu něco nového:) Ráda bych z toho udělala takovou pravidelnější rubriku, tady to ovšem není tak jednoduché jako u jiných článků. Snad si rozhovor užijete a třeba budete mít i zájem o další. 

Chtěli byste projít testem o přežití?

Město Kersh je bezpečné, ale za bezpečnost je vysoká cena. Každý má geneticky vytvořeného náhradníka-dvojče, alternativní JÁ- které je vychováváno jinou rodinou - a každý obyvatel musí dokázat svou cenu odstraněním svého "náhradníka" předtím, než dosáhnou dvaceti let. Přežití znamená pokročilé vzdělání, dobrou práci, sňatek.. život.

Patnáctiletá West Grayer trénovala, aby uměla bojovat, aby byla připravena na den, kdy přijde její přidělení, aby se zbavila svého alternativního JÁ. Má na to jeden měsíc. Ale jeden chybný krok otřes West-inou sebejistotou. Zasažená žalem a vinou si už West není jistá tím, že je to právě ona, kdo je "ta dobrá" část jejího JÁ, která si zaslouží klidnou budoucnost. Pokud ale má mít nějakou šanci na výhru, musí přestat utíkat nejen od svého alternativního JÁ, ale také od lásky. Tyto dvě věci mají tu moc ji zničit.
info: goodreads | stránka autorky | facebook | twitter | vydání v ČR se nechystá
1. Elsie, můžeš prosím představit sebe a svou knihu?
Takže, moje jméno je Elsie Chapman, jsem autorkou knihy DUALED. Je zo young adult kniha, dystopického žánru s prvky sci-fi. Vyjde 26. února 2013

2. Proč jsi začala s psaním?
Začala jsem psát, protože miluju čtení. A jedno následovalo druhé. Je to úžasné, moct se ztratit ve vlastním světě. A ukázat i ostatním to, co autor může zažít, je to úžasné.
3. Co bylo inspirací k příběhu?
Jednoho dne, se mě můj syn zeptal, jak si můžeme být jisti, že nemáme další "já", někdo, o někom nic nevíme. To mě donutilo přemýšlet o možnostech a o příběhu.

4. Je v DUALED nějaká postava, která se podobá Tobě, nebo někomu z tvého okolí? Ať už jde o charakter, nebo vzhled.EC: V knize jsou postavy s různými původy. Hranice mezi rasami se ztenčily a dočista zmizely. Pocházím z velmi multikulturní oblasti.. bylo to něco, co jsem chtěla začlenit do knihy.

5. Opravdu, OPRAVDU se mi líbí obálka knihy. Navrhovala si ji sama? Jsi s ní spokojená?EC: Oh, děkuji. Jsem moc ráda, že se Ti líbí. Odezvy na ni jsou úžasné a obálka se mi moc líbí, myslím, že je pro DUALED perfektní. Nenavrhovala jsem ji sama. Ale v Random House byli tak úžasní, že našli talentovaného umělce - Michaela Heath-a, a požádali ho, aby obálku navrhl. Je neuvěřitelný, můžete se na více jeho projektů podívat na magnus-creative.com.

6. Můžeš popsat DUALED třemi slovy?
EC: temný, vzrušující, provokující

7. Jako spisovatel určitě máš ráda knihy. Kdo je tvůj nejoblíbenější autor a oblíbená kniha?
EC: Je opravdu těžké vybrat jenom jednu knihu. V tuto chvíli však řeknu Stephen King a jeho THE EYES OF THE DRAGON (čr - Dračí oči) 

8. Máš nějaké životní motto? Jaké?
EC: Žij svůj život tak, jak nejlépe umíš.

9. Můžeš mít jednu nadpřirozenou vlastnost. Která by to byla?
EC: Nemuset spát - počítá se to? Ráda bych měla více času! 

Díky Elsie za zodpovězení otázek.
Thank you, Elsie! :)

Jak vás kniha zaujala? Já musím říct, že mě rozhodně zaujala nejdříve obálkou:) Je úžasná! Avšak po přečtení anotace bylo jasné, že tohle bude přinejmenším zajímavá kniha! :) Těšíte se na ni? Bude to sice ještě chvíli trvat, než vyjde, ale věřte tomu, že to uteče opravdu rychle.
Určitě se na blogu objeví i další rozhovory a .. jak to bývá u zahraničních blogerek.. občas je to i se soutěží;). Rádi byste ? 

4 komentáře:

  1. Kniha vyzerá super...ja by som tiež chcela mať viac času 8D autorka je sympatická, anotácia perfektná, teším sa na knihu 8)
    súťaž by bolo skvelá 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý rozhovor .) Taky něco podobného plánuji, myslím, že by blog zasloužil trochu oživit .) O téhle autorce jsem neslyšela, stejně tak jsem neslyšela ani o její knize. Autorka vypadá sympaticky a námět je zajímavý...počkám, až kniha spatří světlo světa a uvidím .)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý rozhovor! Mně tahle kniha už před krátkou dobou velmi zaujala a plánuji, že si jí jakmile vyjde pořídím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vůbec si sice nevybavuju kde, ale už jsem knihu někde zahlédla a dost mě zaujala. Kdo by taky odolal takové dramatické obálce a skvěle znějící anotaci, že? :D A autorka je navíc strašně milá, díky za rozhovor! ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.