13. 9. 2012

Interview s Gillian Philip | Temná akademie + GIVEAWAY

Na faceboovoské stránce jsem psala, že nechci, aby byl celý blog zahlcen pouze rozhovory, ale protože momentálně nemám žádnou recenzi, nezbývá mi nic jiného. Tentokrát jde o autorku, od které u nás vychází série Temná akademie, u nakladatelství Fragment. A jak jsem slíbila, tentokrát to bude i se soutěží ! :) Výherci budou celkem 2. Vyhrát můžete podepsanou kartu + záložku. Gillian ale bohužel neměla žádné záložky s tématikou Temné akademie, proto půjde o její jiné knihy, ale stále podepsané. :)

Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější.. Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení - skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.
1. Gillian, velmi děkuji za rozhovor. Mohla by ses prosím představit? 
GP: Jsem autorkou fikce na plný úvazek, nejčastěji jsou to youngadult knihy, občas krimi a fantasy knihy. Také hodně píšu duchařiny. Moje poslední kniha se jmenuje Wolfsbane a je třetí knihou v sérii Rebel Angels. Série je o mytologickým lidech ze Skotska - Sith. 

2. Protože série Temná akademie vychází v České republice, mohla bys nám říci něco o této sérii?
GP: Temná akademie je série o velmi elitní a drahé škole, která se každý semestr stěhuje do jiného města - protože kdekoli Temná akademie je, smrt nebude daleko. Když Cassie Bell vyhraje stipendium právě na tuto školu, objeví temná tajemnou skupinu lidí - Vyvolení - kteří vypadají jako velmi privilegovaní a mocní studenti.

3. Co bylo inspirací k napsání Temné akademie?GP: Na Temné akademie jsem pracovala s týmem editorů v Hothouse Fiction. Nápad jsme začali rozvíjet už před tím, než se objevilo Stmívání, inspirovali jsme se především Buffy přemožitelkou upírů (avšak Vyvolení nejsou upíři - co jsou zač zjistíte, až si knihu přečtete;)

4. Proč jsi začala s psaním? Co Tě k tomu vedlo?
GP: Spisovatelkou jsem chtěla být vždycky - bylo to něco, co jsem milovala již od raného dětství. Trvalo mi opravdu dlouho, než jsem objevila svůj styl a hlas, stejně jako žánry, které mi sednou, ale teď miluji svoji práci a nechtěla bych už dělat nic jiného.

5. Kdyby si mohla potkat kohokoli slavného, kdo by to byl?
GP: Vždycky když jsem okolo slavných lidí, vždycky ztratím řeč. Ale kdybych si mohla vybrat kohokoli. Živého či někoho již po smrti, vybrala bych si Christophera Hitchense, opravdu fascinujícího spisovatele, který zemřel tento rok.

6. Kdyby si mohla žít kdekoli na světě, kde by to bylo?
GP: Pořád bych chtěla žít ve Skotsku. 12 let jsem žila na Barbadosu, bylo to zábavné. Ale moje rodiště je pro mě stále to nejoblíbenější místo. Bez ohledu na počasí, je tu pořád krásné a je to místo plné inspirace.

7. Kdyby si uvízla na opuštěném ostrově a mohla bys s sebou mít tři věci, jaké by sis vybrala?
GP: Chtěla bych pera, dopisní papír a můj iPad - s baterkou, která se nikdy nevybije - ve kterém by byly nahrané moje oblíbené filmy a fotky mých dětí. 

8. Tištěná kniha, nebo ebook?
GP: Tištěná kniha. Mám ráda ebooky - jsou tak praktické - ale miluji, když se můžu dotýkat a když můžu cítit opravdové knihy, a nemyslím si, že by někdy knihy zmizely.

9. Kniha nebo film?
GP: Hm, tahle je oříšek.. To záleží na jednotlivé knize a filmu. Mám  ráda knihy, protože si můžu příběh představit jakkoli chci, ale jsou filmy - například Kmotr, nebo Čelisti - které jsou mnohem lepší, než knihy.

10. Gillian, moc děkuji za rozhovor. Chtěla by si něco vzkázat českým čtenářům?
GP: Opravdu doufám, že se vám moje knihy libí. Moc děkuji za rozhovor!

+ GIVEAWAY!! 

○soutěž je otevřená pro Česko i Slovensko
○výherce se musí o výhru přihlásit do 24 hodin 
○výherci budou celkem 2

a Rafflecopter giveaway

7 komentářů:

  1. Tedy, nejdříve mě zmátlo to jiné jméno. Ona používá pseudonym? :) Jinak skvělý rozhovor. Gillian se zdá být moc milá. První díl akademie se mi poměrně líbil, tak jsem moc zvědavá na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemala som ešte možnosť čítať jej knihy, ale rozhovor je skvelý a zdá sa ako veľmi milá osoba 8)
    Úplne súhlasím s tým, že normálne knihy nikdy nevymiznú, aj keď sú ebooky praktické, to proste nie je to isté 8)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu jsem zatím nečetla, ale třeba se na mě usměje štěstí a podaří se mi ji vyhrát :)

    OdpovědětVymazat
  4. Som na tom ako moje komentujúce predchodkyne. Knihy od GP som nečítala, ale rada by som... už len pre to, že je to pôvodom Škótka a práve jej naturel by mal byť citeľný aj v jej knihách. A ja milujem škótoviny! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Inspirace Buffy? Tak to bych si tuhle knížku určitě měla přečíst!!
    Super rozhovor :)
    A náhodou mně rozhovory moc baví číst, takže je rozhodně dělej i do budoucna! :)

    OdpovědětVymazat
  6. táto knižka je už dlho v mojom wishliste

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.