22. 9. 2012

Interview | Sangu Mandanna | The Lost Girl


Dnes pro vás mám další rozhovor, opět s autorkou, od které u nás bohužel žádná kniha nevyšla. Možná je to ale tím, že její první kniha vyšla v originále před necelým měsícem. A stále je jí všude plno! :) Třeba se poštěstí a vydá se i u nás

Evy vlastní život jí nepatří. Je vytvořena - ohavnost, kopie. Je vytvořena jako kopie někoho jiného, očekává se od ní, že nahradí dívku jménem Amarra, pokud ta někdy zemře. Eva studuje život Amarry. Co dělá, co jí, jaké to je líbat jejího přítele Raye. Když je Amarra zabila při automobilové nehodě, měla by být Eva připravena.
Ale patnáct let studia ji nikdy nepřipravilo na tohle..
Teď musí opustit všechno, co zná - strážce, kteří ji vychovali, chlapce, kterého nesmí milovat - a přestěhovat se do Indie a přesvědčit svět, že je Amarra stále naživu.
Eva objeví rodinu zasaženou žalem. Rodiče, kteří si nejsou jistí, zda tato kopie je to, co chtěli. Objeví Raye, který zná každý detail na Amaře. Když Eva dostane neočekávanou osudovou ránu, její existence se navěky změní, je nucena si vybrat. Zůstat a žit jako něčí kopie, nebo riskovat odchod a žít jako originál. Být Eva.

goodreads | website | facebook | twitter


1. Sangu, moc děkuji, že sis na nás udělala čas. Mohla by si, prosím, představit sebe a svou knihu?
SM: Je mi 24, bydlím v Anglii a spisovatelkou jsem chtěla být už od 4 let! The Lost Girli je moje první kniha a je to o světě, ve kterém je možné vytvořit kopii lidské bytosti. Ale jedna z těchto kopií, Eva, chce svůj život a lásku, bez ohledu na to, co jí to bude stát.

2. Jaká byla tvoje inspirace k příběhu?
SM: První jiskra nápad pro The Lost Girl přišla, když jsem na vysoké poněkolikáté četla Frankensteina. Frankensteinovo monstrum je Victorem vytvořeno od nuly, kvůli tomu se stal příšerou. Chtěla jsem napsat příběh z pohledu právě monstra. Evin příběh se stal skutečností o měsíce později a já konečně mohla začít psát.

3. Kdyby si mohla pozvat jakýchkoli 5 slavných lidí na večeři, kdo by to byl?
SM: Oooh, toto je těžké. Těch je tolik. Mohou být fiktivní, nebo to musí být skuteční lidé? Mám pár fiktivních osob, které bych pozvala - Harry Potter, Hermiona Granger, Heathcliff, Victor a jeho monstrum. Myslím, že by bylo velmi zajímavé vidět, co se stane. Kdybych si ale měla vybrat reálné osoby, vybrala bych J. K. Rowling, Neila Gaimana, Emily Brontë, Mary Shelley a Daniela Radcliffe-a (zbožňuji ho od Harryho Pottera a vězně z Azkabanu).

4. Jmenuj jednu knihu, kterou by si měl každý přečíst. (kromě tvé:)
SM: Ha! Tak určitě doufám, že si všichni přečtou moji! Ale myslím, že jedna kniha, kterou by si měl každý 100% přečíst, je Forbidden od Tabithy Suzumy. Je to nádherná, fenomenální a statečná kniha.

5. Kdyby si mohla jen tak skočit do knižního světa a žít v jejím světě, která kniha by to byla?
SM: Harry Potter! Kterákoli ze sedmi knih. Ten svět je prostě neuvěřitelný. (Před pár týdny jsme byli ve studiu Warner Bros na prohlídce, kde se natáčely všechny filmy a stála jsem v Příčné ulici - v PRAVÉ Příčné ulici! - byl to ten nejlepší zážitek všech dob). (Vím, že se pořád vracím k Harrymu. Ale já ho tak moc miluji!)

6. Můžeš popsat svou knihu třemi slovy?
SM: tajuplná, vášnivá, srdce-lámající

7. Naprosto zbožňuji obálku The Lost Girl, navrhovala si ji sama? Pokud ne, jak si s ní spokojená?
SM: Miluju obálka The Lost Girl, ale ne, nenavrhovala jsem ji sama. Základ navrhli nakladatelé v HarperCollins Children's Books (konkrétně Sarah Hoy a Michelle Taormina) a měli fotograma (Anastasiose Veloudise) který udělal bezvadnou uměleckou práci. //doufám, že mám jméno dobře vyskloňované//

8. Když si byla malá, co si chtěla dělat "až vyrosteš"?
SM: Věř tomu nebo ne - spisovatelkou. Ale i tak to bylo obšírné téma.. rozmýšlela jsem se mezi baletkou, herečkou, astronautkou, právničkou a psychiatričkou.

9. Proč bychom si měli přečíst tvou knihu?
SM: Zbožňuju všechny postavy v knize, a myslím, že ostatní budou také. Ovšem, nejsem k tomuto příliš objektivní. ;-)

Moc děkuji za rozhovor!
Sangu, thank you so much for interview!


Sangu byla moc, moc milá! :) Její kniha vyšla 28. srpna a já se nemůžu dočkat, až si ji seženu! :) Její anotace zní naprosto dokonale a obálka je ještě úžasnější. Její hodnocení je zatím také úžasné. Zatím má hodnocení celkem málo, ale při 329 hodnocení, je průměr 4,22!! KRÁSA! 
Zaujala vás kniha?

4 komentáře:

  1. Mě knížka zaujala moc. Kéžby vyšla i u nás :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak táto spisovateľka dostala moje sympatie hneď 8D Je takaá vtipná, zlatá a Harry Potter - no kompletne moja krv toto 8D
    Kniha vyzerá naozaj zaujímavo, myslím, že som videla raz film na tento spôsob, len tam vytvárali kópie, aby originály mohli mať ich zdravé orgány. Obálka vyzerá krásne, takže sa teším na vydanie 8)

    OdpovědětVymazat
  3. velmi zajímavá knížka, doufám, že vyjde někdy v budocnu i u nás.. jinak autorka působí hrozna sympaticky.. a zalíbila se mi láskou k HP, které mám také moc ráda.. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám, že někdy se téhle knížky u nás dočkáme, vypadá moc dobře :) A ta obálka je naprosto úžasná! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.