19. 9. 2012

Těšíme se na Delirium!

CooBoo nezahálí a pořád a pořád nás zahrnuje novými knihami - ne, že bych si stěžovala. Kniha, o které se chci dneska jenom v takovém krátkém článku zmínit, není žádnou novinkou. O tom, že u CooBoo vyjde víme už nějakou chvíli. Ale po facebooku oběhly obálky prvního a dokonce i druhého dílu!

Delirium od Lauren Oliver chystá CooBoo na listopad letošního roku.

Oficiální anotace z cooboo.cz: Dříve si lidé mysleli, že láska je dobrá věc. To bylo předtím, než na ni vědci objevili lék. Lidé nechápali, že když vám jednou láska oblaží mysl a rozproudí krev, není úniku. Teď je všechno jinak, vědci ji dovedou vymýtit a vláda požaduje, aby se všichni občané v den svých osmnáctých narozenin podrobili speciálnímu lékařskému zákroku, díky němuž by měli být vůči lásce imunní. Lena Halowayová se na ten den vždy těšila. Život bez lásky přece znamená život bez bolesti, bezpečný a předvídatelný. A šťastný. Schází devadesát pět dní, jenže Leně se stane něco nemyslitelného. Zamiluje se.

Není anotace opět naprosto úžasná? Z něčeho takového se prostě musí odvinout zajímavý příběh. Anotace ovšem není všechno. A ta obálka? Opět to věčné téma..
Jak jistě dobře víte, obálka se nese v originálních duchu, přesto se v redakci CooBoo rozhodli pro změnu, a obálku vytvořili vlastní - a určitě se povedla! V originále už ale druhý díl takovouto obálku nemá, vydavatelé se rozhodli pro změnu a vydali první díl s novou, úplně jinou obálkou a na tuto krásnou obálku se zapomnělo a všechny tří díly mají na obálkách obličeje. Naše české nakladatelství se ale touto změnou nenechali nikterak zastrašit a prostě si vytvořili obálku vlastní. Proto, obálka druhého dílo Pandemonium vypadá následovně:

V Americe je série velmi populární. První díl vyšel v originále v únoru 2011 a stále se na zahraničních blozích objevuje. K dnešnímu dni (19. 9. 2012) je průměrné hodnocení Deliria na goodreads 4,07 při neuvěřitelných 62 210 hodnocení! Pouze 1% čtenářů hodnotilo knihu 1 hvězdičkou. To určitě o něčem vypovídá. 

Už se nemůžu dočkat, až budu mít obě doma! Nezapomeňte, první díl jíž v LISTOPADU!






3 komentáře:

  1. Tá obálka je fakt zaujímavá :D hádam bude kniha dobrá, chystám sa na ňu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Těch dystopií je teď opravdu mega moc, ale.. no že bych si tuhle taky koupila? :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.