19. 5. 2013

Prohlídka knihovny (část druhá)

Jste zvědaví, co vám ukážu dál? Tak pro druhou část mé malé (?) prohlídky to budou nakladatelství CooBoo, Domino a Kniha Zlín. Troufám si říct, že to tentokrát bude i kratší, ale.. nikdy nevíte. Fotka opět focená mým naprosto úžasným mobilem, proto kvalita trochu vázne, ale věřím tomu, že budete shovívaví.

Prohlídka knihovny (část první)


Začněme. Nahoře vlevo vidíte sérii Vampýrská akademie v boxu, která si vytvořila svoji fanouškovskou základnu opravdu po celém světě. Jistě víte, že se chystá i film, který se bude jmenovat Blood Sisters. Spoust lidí má VA přečtenou snad i odzadu. Musím se přiznat, že i když jde o jednu z nejlepších sérií, četla jsem ji jenom jednou. A jak se postupně objevují herci představující naše oblíbené postavy, všímám si, že jsem trochu mimo a spoustu postav si nepamatuji. Re-reading plánuji na co nejbližší dobu. Tak snad. Vedle VA můžete vidět první díl Sukuby, který se mi opravdu líbil, ale.. ani nevím, proč jsem si nepořídila další díly, ale pravda že, že mě další příběhy sukuby Georginy nijak nelákají. Pod Sukubou jsou dva díly spin-off k VA - Pokrevní pouta a Zlatá lilie. No, nevěřím tomu, že VA něco překoná. Z Pokrevních pout jsem někdy na začátku 2013 přečetla několik kapitol, a Sydney jako hlavní hrdinka mi moc nesedne, čtení jsem proto odložila. Rose to už prostě není. Všechny dosud zmíněné knihy samozřejmě od autorky Richelle Mead. Dále tu mám postapokalyptickou knihu Bílý kůň od Alex Adams. Ještě jsem ji nečetla, názory na ni jsou různé. Musím říct, že na tuto jsem opravdu zvědavá, ale mám ji doma už od vydání a pořád ještě nepřišla ta pravá chvíle. Snad se dočkám. Ach, ano. Nahoře, úplně vlevo. Je sice pravda, že mám ráda příběhy, při kterých občas vykoukne nějaké střevo nebo tak. No jo. Ale tady mám i pár knížek ktero nepatří nikam jinam,. než do pravé červené knihovny. Historické romány. Napravit hříšníka od Nicole Jordan, O čem dáma sní a Hra na lásku od Victorie Alexander, Nebezpečná vášeň od Jo Beverly, Půlnoční anděl a Najdu si Tě od naprosto bezkonkurenční Lisy Kleypas. Doufám, že si teď neťukáte na čelo, ale věřte tomu, takového knihy se občas hodí. Pokud neznáte Lisu Kleypas a máte rádi historické romány, které obsahují dívku - většinou nikým nechtěnou (ne ale vždy) a naprosto dokonalého - většinou - velmi zámožného, nebo šlechtice - muže, lásku, sex a dobrý konec. Jo, Kleypas je to pravé. Je pravda, že všechny její knihy jsou na jedno brdo, ale upřímně? To mě vůbec netrápí. 

Kniha Zlín a dvě knihy od tohoto nakladatelství Ostrov Antrax od Nelsona DeMilleho. Typická americká detektivka, jejíž hlavní hrdinka, John Corey, mi leze na nervy naprosto neskutečným způsobem. No, dočtete se brzy v recenzi. Nechtění od Kristini Ohlssonové. O této knize píšu už po několikáté. Na webu Naše literatura očekávám vydání mé recenze každým dnem. 

Ach, ano. A nakonec si nechávám naše oblíbené CooBoo. V první části mého povídání o knihovně jsem psala, že Temné vize jsou snad tím jediným, co se dá od autorky L. J. Smith číst. Uf, jak jsem jenom mohla zapomenout na Tajný kruh? Je sice pravda, že jsem zatím četla jenom první díl, který už jsem stejně zapomněla, ale o něčem určitě svědčí fakt, že kniha byla za večer přečtená. Nebo je to tím, že je to opravdu drobek? Né. Ukolébavka od Sarah Dessen, bude určitě milou oddechovkou na léto. Ano, opět je to kniha, kterou mám doma už od vydání a pořád jsem si na ní nenašla chvíli. Střípky duší, kniha kterou jsem dostala od CooBoo k Ježíšku. Ano hádáte správně, pořád jsem si ji nepřečetla. Bože, co jsem to za knihomola. Drakie a Drakie 2 Útěk od Sophie Jordan. První díl jsem četla a byla to vážně pecka vážení, druhý díl, který mám rozečtený snad trilion let, je ve srovnání s prvním neskutečné zklamání. Budu si držet palec, abych ji dočetla co nejdřív. Můj milovaný Polibek pro Annu. Naprosto bezvadné čtení, třeba na léto, k moři, k bazénu.. věřím tomu, že si Annou a Étiennem alespoň den, nebo dva o prázdninách zpestřím - znovu. Chvíle před koncem od Lauren Oliver. Hanba na mě. Další kniha z mé knihovny, které se dosud nepoštěstilo, abych ji při vybírání další mé četby vybrala jako vhodného kandidáta. Jsem roztříštěná od Tahereh Mafi, kniha, o které se jistě více dočtete už brzy. Tygrovo prokletí od Colleen Houck. Jajaj, jak mě vyděsily ty recenze a názory kolegů čtenářů. Musím říct, že tohoto kousku s naprosto překrásnou obálkou mám trochu strach. Všemi milovaná Divergence od Veronicy Roth. Všeobecného nadšení bylo prostě moc, možná tohle právě zapříčinilo, že mně se kniha opravdu nelíbila. A Rezistence - kterou tedy nemám - na tom nebyla o moc lépe. Nadpozemská a Zasvěcená od Cynthie Hand. Jako by každou knihu psal někdo jiný! Nadpozemská byla naprosto bezvadné čtení, Zasvěcená oproti tomu naprostý propadák a neskutečné zklamání. Více o Zasvěcené v recenzi. Blížíme se do finiše. Pandemonium od Lauren Oliver. Co říct, příběh o lásce ve světě, kde je láska považována za nemoc. Docela mě deprimuje, že nemám první díl, ale co se dá dělat, snad přibude. Ale! Oliverová je naprosto bravurní vypravěčka, i když první díl byl určitě lepší. Jsem moc zvědavá, co přinese závěrečný díl. Všechny barvy země od Revisové jakožto závěrečný díl z vesmírné série. No, řeknu vám, tohle byla jízda. Ano, opět mi chybí druhý díl, první se někde potuluje. A nakonec BZRK od Michaela Granta. Jo, tohle byla taktéž pořádná jízda! Těším se, až mi tu bude sedět i druhý díl.

Ehm, druhá část asi nebyla o moc kratší i když je tu znatelné méně knih. No, jsem zvědavá, co přinese další část. Budou ještě dva díly tohoto "seriálu".

2 komentáře:

  1. To vyzerá tak krásne! aj ja chcem 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc krásnou knihovničku plnou skvělých kousků :).. V tom prvním příspěvku mi padla do oka kniha Jeden den.. asi proto, protože bych jí moc chtěla :D..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.