26. 5. 2013

Prohlídka knihovny (část třetí)

Tyto knihovničkové články mě opravdu baví. Věřím tomu, že vás okukovat cizí knížky také baví, protože MĚ, to baví rozhodně! Dnes je tu třetí část, už předposlední. Tak doufám, že si ji řádně užijete. Je vám myslím naprosto jasné, že kvalita fotek je pořád na naprosto nulové, ne-li minusové úrovni. Dnes to budou knihy z filmové edice nakladatelství Academia, Ikar, BBart, Beta-Dobrovský, Víkend, Albatros, Motto, Fortuna Libri, Leonardo a Rybka Publishers. Nemusíte se děsit, že je těch nakladatelství tolik, u drtivé většiny z nich to ke každému budou tak dvě, tři knihy...

Prohlídka knihovny (část první)
Prohlídka knihovny (část druhá)


V prvním článku dominovaly knihy z nakladatelství Knižní Klub. Tentokrát to bude nakladatelství Ikar a BBart, i když aby se dotáhly na KK.. to bude potřeba ještě spousta knih. Tak tedy, směle do toho.

Kniha Jak začíná láska od Meg Cabot psaná formou emailů je naprosto úžasné, oddechové a nenáročné čtení. Jako dneska si pamatuji, jak jsem při čtení smíchy prskala na stěnu. Proč jsem si, do pekla, ještě nepořídila druhý díl?! Bichlička vedle je Potopa od Stephena Baxtera. Psala jsem o ni ve shrnutí měsíce dubna, že vlastně ani nevím o čem je, ale anotace i skvělá obálka slibují apo a post-apo příběh z Londýna! Tak doufám, že to bude vážně pecka! Dean Koontz a jeho Bratr Thomas, což je asi.. druhá, možná dokonce třetí kniha v sérii, v sérii, ve které mám samozřejmě jen tuto jednu knihu. Kdysi dávno jsem si ji koupila v Levných knihách, ale dosud jsem neměla čas se k ní dostat. Jenom doufám, že nebudu potřebovat předchozí díly série. Gossip girl manga. Jediná manga, kterou jsem četla. Naprosto tomu nerozumím, nikdy mě to nelákalo a ani další tyto.... číst nehodlám.. ale obrázky to má fakt pěkný. Kathy Reichs a její Virus a omnibus tří dílů Temperance Brennanové, ano hádáte správně, nečetla jsem ještě ani jednu knížku od Reichsové. 

První díl série Luxus od Anny Godbersen, kdy by podle obálky mělo jít o Gossip Girl 19. století. Nádherná obálka, fakt opravdu přenádherná, ale vnitřek knihy? Ehm, nevím. Roztomilé malé lhářky, první díl série, která má zase asi trilion dílů. Sara Shepard vytvořila určitě dobrou sérii, ale nemohu moc posuzovat, protože jsem četla zatím jenom první díl. Ale stejnojmenný seriál, který byl na motivy knih natočen naprosto zbožňuju! Jezdci časem a druhý díl Jezdci časem: Predátoři, opravdu skvělá série o cestování časem, kterou se naše milé nakl. BBart rozhodlo přestat vydávat kvůlu nízké prodejnosti. Kvůli nízké prodejnosti?! WTF?! Já si klidně koupím několik knih od každého dílu, jen abych si mohla v překladu přečíst trojku, protože po konci dvojky lituju každého čtenáře, který nedostane okamžitě další díl! Ještě štěstí, že máme naše hodně sousedy Slováky, kteří u nakl. Slovart sérii taktéž vydávají a doufám, že tam se třetího dílu dočkám. Andělé noci, série, kterou nakl. BBart opět přestalo vydávat a proto se mi do čtení prvního dílu opět moc nechce, ale hlavní hrdinka Dru (?) je přirovnávaná k Rose z VA!! Vzpomínáš si? od slavné a oblíbené autorky románů pro ženy Sophie Kinselly. Knihu jsem nečetla, ale četla jsem od ní skvělou knihu Dokážete udržet tajemství? bože, to byl velký nápor na moje břišní svalstvo! Dále dvě knihy od Cecelie Ahern, která píše stejný žánr jako již zmiňovaná Sophie Kinsella. Jmenovitě to jsou Vzpomínky na zítřek a zfilmovaná kniha PS: Miluji Tě. Prohnaný a Proklatý jsou první dva díly série o Železném druidovi, která je prý naprostá pecka!! Ach, můj milovaný Stephen King a jeho Prokletí Salemu. Mám ji doma, ale ještě jsem se k ní taktéž nedostala. Následují tři knihy od Katherine Applegate, které popravdě ani nevím, jak se jmenují.. jde o nějaké dívčí romány, které mě asi nikdy nikdo nedonutí číst.

Vůně deště a Zlodějka snů od Lenky Lanczové. Vůni deště jsem jeden čas četla pořád a pořád dokola. Díky bohu, že jsem z toho vyrostla. Přežil jsem peklo Bergen-Belsen, je svědectví člověka, který přežil koncentrační tábor. Neskutečně mě tohle téma zajímá. Jméno hvězdy od Maureen Jonhson, Jack Rozparovač? Oh, jsem zvědavá! Kouřová clona od Sandry Brown. Popravdě? Nevím, proč jsem si tuhle knihu kupovala ale kdysi byla za naprosto úžasnou cenu.. bože, potřebuju pomoc! Jane, moderní Jana Eyrová, z knihy jsem byla naprosto nadšená! Těším se na další knihu od autorky Katherine, moderní Větrná hůrka, kterou miluju. Bez dcerky neodejdu, knihu jsem nečetla, ale mám moc ráda film, tak jsem zvědavá na porovnání. Jak mi Jane Austenová zničila život, velmi dobrá oddechovka, ze které jsem při čtení byla také opravdu nadšená a nemohla se dočkat dalšího dílu.. ehm (naštěstí?) moje nadšení opadlo. Jestli zůstanu, jistě dobře znáte. Spousta lidí je z ní naprosto mimo.. ale jo, líbila se mi, ale četla jsem lepší. Marley a já, ale ne, jen se na tu knížku podívám, chce se mi brečet. Imámova dcera.. na tento kousek jsem opravdu zvědavá.. jak to funguje v muslimské komunitě. Noční cirkus, na knihu jsem se šíleně těšila, ale opět ještě nenašel ten správný čas.. Sestra je psychologický román, který jsem začala číst loni v létě, ale strašně jsem se nemohla začíst a knihu jsem nedočetla. Teď mám ale z tohoto žánru načteno víc, tak jí dám určitě další šanci. Dvě knihy od Nicholase Sparkse Noci v Rodanthe a Talisman, od autora jsem četla pouze Poslední píseň a to bylo teda něco! I film miluju! A nakonec Vlčí slib ve slovenštině! To bude příprava na třetí Jezdce časem!

Další dvě knihy na téma 2. sv. v. Svědkové z továrny na smrt a V pekle plynových komor - tohle je vážení.. asi nejdrsnější kniha, a že jsem jich četla. Paranormálové a Křídla z nakl. Fortuna Libri. A první díl Zaklínače, kterého jsem nečetla.. už je taky na čase. 
Čarodějka a čaroděj. Šestý díl Harryho Pottera, to je neskutečná ostuda. Jako velký, VELKÝ fanoušek mám jenom jednoho Harryho.... a 6. (?) díl Darrena Shana, kterého jsem vyhrála u naší milé Vendey!
Zpověď Arnošta Lustiga.. naprosto. Ne, k téhle knize nemám slov. Pokud vás ale téma 2. sv. v. zajímá, Zpověď si určitě přečtěte. Dva krůčky po mokrém písku, je neskutečně dojemná kniha.. aneb jaké to může být, když matka musí pohřbít své dítě. Zlodějka příběhů od české autorky Michaely Klevisové. A.. pozor! Další Stephen King! To, Temná půle, Blaze a kompletní Temná věž. Chtěla bych mít jednou od Kinga knihy všechny.. to mám ještě co dělat, ale jeho knihy jsou vážně až neskutečně drahé, nezdá se vám?


A jako poslední knihy z edice filmové řady z nakladatelství Academia. Nemá snad ani cenu říkat něco ne každé knize zvlášť, když jsem četla pouze Spalovače mrtvol, které jsem nebyla schopná dočíst a Člověk bez osudu - whoa! Tak tedy alespoň jmenovitě. Bídníci I. + II., Chrám matky boží v Paříži, Jarmark marnosti, Milenec lady Chatterleyové, Vzpomínky na Afriku, Hrbáč, Oliver Twist, Obchod na Korze, Hamlet, Pohrdání, Římanka, Hořký měsíc, Markéta Lazarová, Kytice - no jistě, Kytici jsem samozřejmě četla, úžasná sbírka. Alenka v říši divů, Mefisto, Člověk bez osudu, Kupec benátský a nahoře Sedm let v Tibetu a Spalovač mrtvol.

Uf, pokud jste opravdu, poctivě dočetli až sem, tak vám děkuji a můžete se těšit na ještě jeden článek o mé knihovně.

2 komentáře:

  1. take me bavi okukovat jine knihovny :))

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonalé knihy máš :) A súhlas, obzerať knihy je proste to najlepšie, čo môže byť! :3 :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.