31. 5. 2011

Review - Krásní mrtví; Jonas

Autor: Eden Maguire
Název: Krásní Mrtví - Jonas
Originální název: Beautiful Deas - Jonas
Série: Beautiful Dead (Krásní mrtví) 1. díl
Nakladatelství - Fragment


Anotace:
Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska… Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek… Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?
Pár slov o autorce
Eden Maguire žije střídavě ve Velké Británii a Spojených státech. Kromě literatury se zajímá o nadpřirozeno a temné stránky života. Volný čas tráví ze všeho nejraději v přírodě, především u svých přátel na ranči v Coloradu. Sama k tomu říká: "Posaďte mě na koně a nasměrujte mě k nejbližší hoře – tam je můj soukromý ráj."
Stručný děj
Jak je možné, že v malém městě, jako je Ellerton za poslední rok zemřeli 4 mladí studenti ellertonské střední školy? Jsou zde nějaké neobjasněné okolnosti, či důvody jejich smrti? Jak se Darina vyrovná se smrtí svého kluka Phoenixe a svých kamarádů či spolužáku - Jonase, Arizony a Summer..Darina se dostane ke starému domu, kde objeví všechny své (mrtvé?) spolužáky a přítele..Krásní mrtví. Byli povoláni, protože jejich smrt nebyla objasněna.. Mají 12 měsíců na to, aby přišli na vše, co jejich smrti předcházelo a proč zrovna oni museli přijít o život..Darina může být se svým Phoenixem dokud bude pomáhat Krásným mrtvým (v tomto díle jmenovitě Jonasovi) objasnit jejich smrt...
Postavy
Hlavní postavou a vypravěčkou příběhu je Darina. Nenechá se ničím odradit, co si umane, to dokáže. Zamilovaná do svého mrtvého přítele. Jejího kluka Phoenixe zabili - ubodali - v pouliční rvačce, ve které se pral po boku svého bratra Brandona, který byl ve vězení. A.. musím říct, že i přestože nedostává Brandon moc prostoru, stal se mojí nejoblíbenější postavou.  Další zavražděnou je Summer, která byla zastřelena v nákupním středisku. Dále Arizona - utopila se. A Jonas? Zemřel po nehodě na motorce, na které jel se svojí přítelkyní Zoey, která nehodu přežila, ale skončila na vozíčku. Co se opravdu stalo toho osudné dne a silnici? Opravdu jel Jonas tak rychle, jak uvedla policie?

Nesuď knihu podle obalu
Že jste si mysleli že jde o anděly? Kdepak. V knize se seznamujeme se zombie! Nepředstavujte si zombíky, kteří lační pouze po krvi. Ti "naši" mají spoustu schopností, které by jste u zombíků ani nečekali.. Malá ochutnávka? Hypnóza.. Správně, té se určitě dočkáte! Ale obálka sama o sobě, se mi líbí.. Přiznejme si, některé české obálky nejsou zrovna dech beroucí. Tady jsem spokojená s tím, že zůstala stejná, jako originál.

Celkové shrnutí a zhodnocení
Krásní mrtví.. Od první stránky jste v centru dění, nezdržujeme se podrobnými popisy postav, místa, kde se nacházíme ani nic podobného.. Původní myšlenka byla asi dobrá, ale těch schopností, které Krásní mrtví mají, je poměrně dost a občas mi to přišlo i přitažené za vlasy. A Darina? Té holce bych nejraději dala pěstí. Jak může po Phoenixovi pořád tak šílet? Vždyť je mrtvý...Chápu, že ztratila kluka, kterého milovala, ale občas se chová příšerně. Knížka není taková, že by mě nadchla tak moc,že bych z ní týden nespala ale není to nic, co by se nedalo dočíst! Oddychová knížka, nad kterou nemusíte extra přemýšlet. Krásný průměr! Uvidíme, co nás čeká v dalších dílech. Jaké bude objasnění smrti dalších Krásných mrtvých!
3/5
book trailer; youtube
zdroj obrázku; weheartit
zdroj anotace; knižní web
knížku si můžete objednat u fragmentu

Děkuji FRAGMENTU za recenzní výtisk.

2 komentáře:

  1. To si asi přečtu.Musím se přiznat že patřím mezi ty, co si mysleli že jde o anděly...a oni jsou to zombie...no jo takovel "malinkej " rozdíl :D

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím :D Darina mě štvala :D je to tak o hvězdičku lepší než Upíří deníky. Ale nic nového pod sluncem...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.