23. 5. 2011

Review - Jestli zůstanu

Autor: Gayle Forman
Název: Jestli zůstanu
Originální název: If I stay
Série: If I stay (1.díl)

Anotace:
Moderní příběh pro mladé dívky a ženy. Šestnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto. Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat.


O knížce bych v podstatě nemohla napsat výstižnější recenzi, než je právě anotace. Popisuje celý příběh. Srdcervoucí, dojemný, místy se objevují legrační dialogy, láska, kterou naruší otřesná nehoda. Jak jen tohle může s Adamem a Miou dopadnout? Musím říct, že do poloviny, mně knížky ne a ne zaujmout.. Ale potom.. Díky Adamově oddanosti a lásce k Mii, celý příběh chytí za srdce.


Na internetu jsem se dočetla, že bychom se měli dočkat i filmového zpracování a hlavní role by se měla ujmout Dakota Fanning.. :)Kdo ví, co je na tom pravda!! :)


I přes Adamovu lásku, nemá knížka na plný počet. Moje konečné hodnocení:

4/5 


p.s. možná jste si všimli, že jsem změnila kritéria v hodnocení, nyní není plným počtem 10, ale 5. 


                                                            "Dý

2 komentáře:

  1. Neviem či sa dá prečerpať limit rezervovaných kníh, ale mne sa to určite podarí :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty dokážeš prostě člověka naladit na knihu :D! Proč mi to děláš :D Nemám čas achjo :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.