28. 1. 2012

Recenze - Slepá vášeň

Autor: Meg Cabot
Název: Slepá vášeň
Originální název: She Went All the Way
Nakladatelství: BBart

Lou Calabreseová je scénáristka, která se proslavila scénářem k filmu Hindenburg, a sérií Lovce policajtů. Za scénář k prvnímu zmiňovanému filmu dokonce získala prestižní ocenění, a to Oscara. Lou scénář napsala, aby její přítel Bruno di Blase získal peníze a vysněnou slávu. Blase se však stal velmi slavným, našel si novou přítelkyni a po několika letech úspěšného vztahu se s Lou rozešel. V sérii Lovec policajtů hlavní role patří jistému okouzlujícímu Jacku Townsendovi - sex symbol a miláček Hollywoodu.
weheartit.com
Jack a Lou se vydávají na cestu na Aljašku, kde má probíhat natáčení Lovce policajtů. Jejich cesta však dopadne jinak, než všichni zamýšleli, když jejich vrtulník havaruje uprostřed zasněžených Aljašských lesů.
Lou je úžasná hrdinka. S ničím a s nikým, se nepáře, nenechá si nic líbit. I přes to, že vyhrála nejprestižnější filmovou cenu, tak se z ní nestala namyšlená Hollywoodská hvězdička. Vyrovnává se s koncem dlouholetého vztahu, sice je z ukončení vztahu smutná, ale není úplně na dně, jak by mnoho lidí bylo.
I Jacka opustila přítelkyně. Ale no tak? Jack je přece mega sukničkář, to by ho snad nemělo rozházet. Jeden z nejlepších herců Hollywoodu už má ale herectví dost, a rád by se věnoval režírování. Ale trošku problém.. Jacka chce někdo zabít.
Chtěla bych pochválit česká překlad. Je úžasný. V knize je spousta hlášek, při kterých jsem se smála i nahlas. Malý detail. Kde se v názvu "She Went All the Way" zatraceně našlo "Slepá vášeň"?
Meg Cabot zasadila děj své knihy do úžasného prostředí - na Aljašku. Příjemná kniha, bez nadpřirozených prvků, která je v záplavě paranormálních romantických knih výborná změna. Napínavá kniha, která v sobě má lásku, vtip, napětí i akci. Po namáhavém dni knížku rozhodně doporučuji. Příjemná oddechovka, která dokáže bezvadně pobavit. Zasloužené 4 hvězdičky.
A, když už nic jiného, budu si určitě z knihy pamatovat hlášku "Potřebuju větší zbraň"  :))

3 komentáře:

  1. Už se na ni opravdu těším! Doufám, že přijde brzy...! ;))

    OdpovědětVymazat
  2. Meg Cabot patří zkrátka k těm nejvtipnějších autorkám YA a člověk se může spolehnout na to, že si u ní skvěle odpočine:)

    "Potřebuju větší zbraň!" - bezkonkurenční hláška:D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze :)) Další úžasná knížka od Meg :)) Hláška potřebuju větší zbraň stejně dostala všechny :D Ale stejně asi na téhle knížce je nejlepší že je sama za sebe :D a né žádná série :D ikdyž nevím jak by ji Meg vymyslela na pokračování :D ale ona by to zvláádla :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.