14. 6. 2012

Recenze - Jak začíná láska

Název: Jak začíná láska
Originální název: The Boy Next Door
Autor: Meg Cabot
Série: Boys/Kluci (1. díl)
Nakladatelství: BBart 2012

Mel Fullerová pracuje v novinách New Yourk Journal, píše sloupky o nejnovějších drbech na stranu 10. Strana 10 je místem, kde se může vyjádřit. Melissa má nejlepší kamarádku Nadine, která má před svatbou, bývalého přítele, který jí stále uhání, má šéfa, který jí neustále šlape na paty a má také úžasnou starou sousedku. Právě Melissina 80-ti letá sousedka paní Friedlanderová je ve svém bytě přepadena a upadne do kómatu. Mel by se se svou dobrou povahou ráda o obrovskou dogu Paca a dvě ustrašené kočky postarala, ale její pracovní povinnosti jí to nedovolí, proto kontaktuje synovce své sousedky Maxe, ten ale nemá náladu na opečovávání čtyřnohých mazlíků, proto do této role "uvrtá" svého kamaráda Johna.. -a pozor Mel! zdá se, že John je ve všech ohledech dokonalý!

Je tu několik věcí, které vás na knize zaujmou, aniž byste ji museli číst. V první řadě, je to nádherná obálka, která se určitě povedla a je lepší, než originální! Druhou důležitou věcí je autor! Ano! Tohle je přeci MEG CABOT! Autorka úspěšných sérií -jak v zahraničí, tak u nás- Mediátor, nebo Princezniny deníky. A poslední věcí, která zaujme, je způsob, jakým je kniha napsaná. Pozor! Nejedná se o klasickou kapitolovou knihu, ne. Jak začíná láska je kniha, která je psaná jen a pouze v emailech. Před čtením jsem měla opravdu strach, jak se budu v celé knize a v ději vyznávat. Ale už po pár stránkách mi bylo jasné, že emaily se čtou opravdu snadno. Právě proto, že je kniha psaná v elektronické poště, nemá kapitoly a proto -pozor!varování!- není možné, abyste přestali číst.

Jestli jste už četli jakoukoli knihu od Meg Cabot jistě víte, že se smíchu nevyhnete. Přesně takovouto knihu jsem hledala. Knihu u které budu smíchy prskat až na zeď! Hláškám, které postavy vypouštějí do éteru, se prostě musíte zasmát! Postavy jsou naprosto úžasné, jejich charakter Meg dobře propracovala! Melisu bych chtěla za kamarádku. Johna byl samou láskou umačkala a Maxe bych nejradši vystřelila na měsíc.

Knížku Jak začíná láska doporučuji z jednoho (a spousty dalších) důvodu. Je vtipná, reálná, jednoduchá, romantická, vtipná, poutavá, napínavá, smutná, ale hlavně - naprosto úžasná. Je to příběh, který se bezvadně hodí třeba právě na konec školního roku, když ve škole jsou samé shony se známkami, hodí se i k lenošení u bazénu -které klepe na dvířka. Tato (i ostatní autorčiny knihy) jsou dokonalé pro odpočinek. Nejsou to knihy, u kterých si musíte namáhat mozkové závity. Ano, jsou to knihy, u kterých můžete, takříkajíc, vypnout a pouze si užívat bezvadný, ničím nerušený čtenářský zážitek.

Rozhodně nelituji, že jsem do knihy zainvestovala, protože tohle je kniha, kterou nepřečtete pouze jedinkrát, ale můžete se k ní vrátit vždy, když zrovna nebudeme mít úsměvů na rozdávání. Moje hodnocení je proto určitě zasloužené!

4 komentáře:

  1. Zaprvé - krásný design :) Úžasně letní... Zadruhé, pěkná recenze, nesouhlasím jen v jedné maličkosti - "hodí třeba právě na konec školního roku, když ve škole jsou samé shony se známkami", Kdybych ji četla teď, tak ji neodložím a vykašlu se na shon za známkami! :D Ta nekapitolovost knihu dělá vskutku neodložitelnou :)

    OdpovědětVymazat
  2. To znie dobre!:) Meg mám rada a navyše ma zaujalo, že je písaná v e-mailoch...:) Ale ktovie teda, už aj tak mám priveľa kníh, ktoré si chcem prečítať.xD A súhlas s Freckles, skvelý design.^^"

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééj! Moja obľúbená iskra. Aj voľné pokračovanie Boy meets girl je super (možno ešte o čosi lepšie). Odporúčam ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jí tedy dala o hvězdičku méně, protože myslím, že Meg to umí i líp. Alespoň mě nezaujala natolik, abych... No, prostě pořád mám radši Airhead nebo Heather Wells. Ale souhlasím s tím 'kniha k bazénu', 'oddychovka' a... jo, dobře se četla. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.