8. 8. 2012

Co se děje, že se nic neděje

nic se nečte

Zdravím moji milí, kteří jste stále ještě nezanevřeli nad mým blogem. Vím, že poslední dobou to tu opravdu vázne a nic se neděje - a mrzí mně to. Opravdu ano. Ale nějak nemám co psát.. recenze, říkáte si? No, to bych teprve musela číst. Na konci školního roku sem se těšila, že budu opravdu jenom číst a číst, ale opak je pravdou. Za prázdniny, čili za 5 týdnů, jsem přečetla pouhých a trapných 7 knih. Blah. Ne, že bych neměla na čtení čas, to vskutku mám - ne jen proto, že mám angínu, ale tak celkově - nemůžu se do ničeho pořádně začíst.
Asi týden už mám rozečtenou Cizinku od Diany Gabaldon. To je pořádná bichle, která má téměř 670 stran.jsem asi v polovině, a ano, kniha mně baví, ale jaksi nedokážu přečíst naráz více, než 3 kapitoly. Což je opravdu ubohé číslo..
Druhou rozečtenou knihou je kniha Gone od Michaela Granta. A vážení, ta je úžasná, ale mám stejný problém jako u cizinky, a nedokážu se začíst, ale námět knihy je výborný, a určitě má velký potenciál.. Navíc to také není nijaký drobek má skoro 560 stran. Ale ještě k námětu knihy. Když všichni od věku 15ti let a více najednou zmizí a děti se o sebe musí starat sami, u některých se začnou objevovat schopnosti podobné X-menům.. je opravdu o zábavu postaráno. :) Jsem asi ve třetině, ale nechci se do čtení nutit, protože potom mně knížka bavit nebude a nebudu si čtení užívat, i kdyby byla sebe lepší.
No, tak jsem se vám chtěla jenom ozvat, abyste teda jakože věděli, že pořád žiju, a pořád se snažím číst.
Mám už opravdu více jak měsíc děsivý čtecí blok, přes který se nemůžu dostat, a opravdu mně nic nebaví.. a nic na tom nemění fakt, že mi chodí pořád nové a nové knížky, a do Hanlinu stahuju knížek více, než kdy dříve.
No, za tři týdny opět vplujeme do depresivního-deseti-měsíčního období.. to jsem opravdu zvědavá, co ještě přečtu..
Tak se mějte, užívejte prázdniny a čtěte i za mě! :))

2 komentáře:

  1. To znám :DD já mám období kdy čtu pořád a pak zase období kdy nečtu vůbec. A máš pravdu, člověk by se do čtení neměl nutit, pak z toho totiž nic nemá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. i já se přidávám, že to dobře znám, čtecí blok je prevít a nic se s ním nedá dělat, jen čekat, kdy odezní nebo která knížka to prolomí, někdy se mi osvědčily knihy pro děti, takové ty, co mám pořád ráda a ke kterým se vracím jako Děti z Bullerbynu nebo Z deníku kocoura Modroočka, další čtecí jistotou je pro mě Pán prstenů, ale na to většinou nemám čas, protože vím, když začnu, že i když přesně vím, co se stane, tak pak čtu a čtu, takže držím palce, ať je líp, zdravotně i čtenářsky a s tichou závistí pracujícího přeju hezký zbytek prázdnin

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.