22. 8. 2012

Tipy na.. #1

..VTIPNOU ODDECHOVKU, 

BEZ PARANORMÁLNÍCH JEVŮ


Máte z něčeho těžkou hlavu, a rádi byste si přečetli něco, u čeho nemusíte přemýšlet a můžete se pobavit? Tak to jste tu správně!

Moje tipy!


Jak začíná láska od Meg Cabot - RECENZE

Mel Fullerová pracuje jako redaktorkách v novinách New York Journal. Píše sloupky o nejnovějších drbech ve světě slavných. Díky shodám událostí pozná Johna.. Ano, tohle je opravdu vtipná kniha, která je psaná v emailech. Najdete zde vtipnou hrdinku Mel, sladkého a neodolatelného Johna, nakopnutí-hodného Maxe, ale hlavně neskutečnou dávku vtipu!

Dokážete udržet tajemství? od Sophie Kinselly

Emma Corriganová už má konečně více jak rok stálou práci a začíná se jí opravdu dařit.. a to jak v pracovním tak i soukromém životě - už dlouho má stálého přítele. Ale když se vrací z pracovní cesty, v letadle potká naprosto cizího člověka, kterému vyzradí všechna svá tajemství. Emma se uklidňuje tím, že už ho nikdy neuvidí.. nebo ne?

Víte, když se u knihy smějete od první strany až po tu úplně poslední, něco na tom prostě být musí. Kniha, která si tu zaslouží být.

Polibek pro Annu od Stephanie Perkins

Když sedmnáctiletou Annu pošlou rodiče do Francie na internátní školu, je ztracená. Neumí francouzsky ani nikoho nezná. Ale Anno, vždyť jsi v nejromantičtějším městě světa - v Paříži!! A již brzy poznáš neodolatelného Étienna St. Claira!

Ale no tak! .) Při scénách Étienna a Anny jsem se žulila neustále:) Kniha s obrovským potenciálem! :) Která je v zahraničí opravdu oblíbená, a díky CooBoo se tato úžasná kniha dostala i k českým čtenářům.

Babe in Boyland od Jody Gehrman  - RECENZE

Když se Natalie z určitých důvodů rozhodne, že se převleče za kluka a začne chodit na chlapeckou internátní školu.. myslím, že už tady je naprosto zřejmé, že o zábavu tady bude postaráno. Natalie se svým chováním postarala o trapné momenty, které vyústí v momenty, které jsou naprosto k popukání! :) Nemusí vás trápit, že je kniha v angličtině, protože ta je tak lehoučká, že to ani nestojí za zmínku! :) Knihu doporučuji opravdu všem, kteří hledají oddechovku s jednoduchoučkou zápletkou, milými postavami, a spoustou vtípků!

Vaše tipy!


Deník malého poseroutky od Jeffa Kinneye 

Gregovi Heffleymu je 11 let a právě se dostal na víceleté gymnázium. Ale kluci jako on to mají těžké, všude na chodbách potkává větší a silnější kluky, kteří mu nic neulehčují. Greg dostal deník od mámy. Nezapisuje si však nic ve stylu "milý deníčku..". Greg zapisuje a kreslí o tom, co se děje kolem něj. O svém otravném bratrovi, potrhlém kamarádovi, o kreslení komiksů pro školní časopis, nebo o Sejru.

Knihu pro Vás doporučila Kristýna ! :)


Velikos L od Meg Cabot

Heather Wellsová válí! Nebo alespoň válela.. Heather Wellsová byla slavná popová zpěvačka, své kariéry se ale musela vzdát. Přibrala, přišla o přítele a o všechny peníze, s nimiž utekla její matka. Heather je teď se svým pracovním místem spokojena - dělá zástupkyni vedoucí koleje jedné z nejlepších New Yorských univerzit. Jednoho dne je však ve výtahové šachtě na nalezen a mrtvá studentka.

Knihu pro Vás opět doporučuje Kristýna! :)

Marley a já od Johna Grogana

Když si John s Jenny přivezou domů malé štěně labradora a pojmenují ho Marley, netuší, jaké s ním zažijí starosti. Marley je naprosto neposlušný! Neumí chodit na vodítku, pije vodu ze záchoda, při bouřkách vyvádí jako by to vraždili, ohryzává nábytek, na zahradě vyhrabává rostliny, byl dokonce vyhozen i ze psí školy. I přes to všechno je však Marley jejich miláček.

Knihu pro Vás doporučila Barbora! :)

Bůh ví od Josepha Hellera

Hellerův román, pohybující se na půdě groteskní nadsázky, je příběhem Davida, který zabil Goliáše, ale taky příběhem Davida, kterého jsme doteď neznali. Je to román, jehož plynulé proplétání biblického a současného jazyka je opravdovým požitkem. Vyniká emocionální silou a nezávaznou komičnostní.

Knihu pro Vás doporučila Helena! :)

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil, a pokud bude zájem o další tipy, ráda budu pokračovat dál ! :)

5 komentářů:

  1. Zajímavý výběr, některé z knih jsem četla, některé se číst teprve chystám. Co mi do seznamu úplně nesedí je ten Marley. Já tu knížku miluju, ale vzhledem k tomu konci bych ji mezi oddychovky nejspíš nezařadila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já si myslím, že zase ano. V knize převažují vtipné, nenáročné momenty.. proto si myslím, že určité místo tady má.

      Vymazat
  2. Skvělé tipy, musím říct,že mě zaujaly téměř všechny knihy..:-) Určitě se po nějákých podívám, děkuju..:)

    OdpovědětVymazat
  3. Polibek pro Annu bych si někdy chtěla přečíst :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobré tipy, můžu říci, že Sophie Kinsella je úžasná spisovatelka a zatím všechny knihy co jsem od ní četla, byly skvělé oddechovky, u kterých jsem se bavila, ale zrovna tuhle jsem ještě nečetla - budu to muset brzy napravit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.