5. 1. 2013

NEJlepší obálky za rok 2012


Pro dnešek tu máme seznam, kde se objeví spousta krásných obálek :) Tady jsem snad měla největší problém s tím, abych sem nenapsala a nepřidala obálky snad z poloviny knih, které jsem přečetla. Jojo, obálky jsou prostě nádherné. Chci upozornit, jde o knihy, které jsem loni přečetla, ne jenom ty, které vyšly. 
A opět podotýkám, že nejsou seřazeny podle oblíbenosti. 

PAST | LAUREN DESTEFANOI když samotná kniha byla ve zklamáních, obálka je nádherná. že? :) No, samozřejmě, že ano. Je zvláštní, je jiná a je snadno zapamatovatelná. Od té doby, co jsem ji viděla jako originální - je stejná - jsem ji nemohla dostat z hlavy. 
MILION SLUNCÍ | BETH REVIS | RECENZELíbí se mi snad ještě víc, než obálka první části. Je až neuvěřitelné, jak některé obálky bezvadně padnou k příběhu. Naprosto jednoduchý font - znáte to, v jednoduchosti je krása. A naživo je ještě krásnější!
BABE IN BOYLAND | JODY GEHRMAN | RECENZE

Obálka s ksichtem v žebříčku nejlepších obálek? Nemůžu si pomoct! Vždyť je naprosto kouzelná! A opět je to jedna z těch obálek, které úžasně dokreslují děj. Vždyť hlavní hrdinka se v knize převleče na týden za kluka a začne navštěvovat chlapeckou akademii.. Bože, už jen těchto pár řádků mi opět vykouzlilo úsměv na tváři. Jde o naprosto bezvadnou a vtipnou knihu s krásnou obálkou.
THE LAST PRINCESS | GALAXY CRAZE

Dystopická / postapokaliptická kniha odehrávající se v Anglii.. zaregistrovali jste rozbořenou Anglii? Big Ben? ANO! Já vím! Tohle je zaručeně jedna z těch obálek, kterou po prvním pohledu na ní už nezapomenete.
THE RAFT | S. A. BODEEN | RECENZE

Další z řady knih, které jsem četla kvůli obálce - ano, toto je ten případ, kdy kniha je na draka, ale obálka je vážně krásná. Možná bych zvolila výraznější písmo, ale fotka zase bezvadně souzní s příběhem. 
LIFE AS WE KNEW IT | SUSAN BETH PFEFFER
 
Oh, na tenhle kousek bych se dokázala dívat věky. Naprosto dokonalá obálka, která - ANO - naprosto vystihuje podstatu příběhu. Velká škoda, že k této knize - potažmo tedy sérii - se ještě žádné české vydavatelství nedostalo. Obálka, která je opět tak naprosto jednoduchá, žádné přemrštěné serepetičky, kvůli kterým by byla příliš kýčovitá se zde neobjevují. Znovu zafungovala jednoduchost. Obyčejný font, který k obálce naprosto sedí. 
REZISTENCE | VERONICA ROTH | RECENZE

Ačkoli ani Divergence ani Rezistence se u mě valného nadšení nedostaly, s obálkami je to zase naprosto jinak. Dlouho jsem na obě koukala a nemohla se rozhodnout, která je vlastně lepší. Divergence má možná výraznější obálku, více barevnou, ale přesto jsem se nakonec rozhodla pro Rezistenci. Vyzařuje takový.. klid. Dokázala bych se na ni vážně dívat hodiny. 
A takhle bych opravdu mohla ještě pokračovat, to bychom tady ale taky mohli být až do příštího roku;) 
Těším se na váš výběr! :)


6 komentářů:

  1. Tiež mi Rezistencia evokuje klud 8)
    Pasca je prekrásna, mne sa lúbila aj obsahovo 8)
    Babe in boylans má krásne oči! 8P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně je Babe in Boyland bezvadná i uvnitř! :) Co víc si přát. Dobrá kniha s krásnou obálkou. :D :))

      Vymazat
  2. Nadherne obalky. Akurat ta the raft sa mi tak nepaci. Ale tie oci na tom babe in boyland su kuzelne ;)
    A taktiez hoci ma napriec vesmirom vobec nelaka a nechysam sa to citat ani kvoli pozitivnym recenziam, obalky ma naozaj nadherne a milion slunci je brutalne krasna... No co, mozno si to uz len kvoli nim niekedy precitam, ale zatial ju citat rozhodne nejdem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, oči na BiB jsou krásné:) škoda jen, že tam asi hodně zafungoval počítač..
      To je škoda, pokud se to nechystáš číst, jsou to dobré knihy:)

      Vymazat
  3. Všetky sú veľmi pekné, ale úplne najviac sa mi páči Tha last princess. Hm, je to aj dobrá kniha? Nechcem si už predlžovať to-read, takže to potrebujem vedieť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kniha je to skvela! Ted si uvedomuju, ze recenzi jsem ani nepsala. Ale je vazne dobra.!:)
      Sice je to zase dalsi dystopie, ale presto je... jina

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.