5. 12. 2011

Recenze - Temné vize; Odhalení

Autor: L.J. Smith
Název: Temné vize; Odhalení
Originální název: Dark vision 
Série: Temné vize (1. díl)
Nakladatelství : Fragment



Kaitlyn díky svým neobvyklým očím a zvláštním schopnostem nikdy nezapadala do kolektivu. Má jasnovidecké schopnosti a žije s pověstí čarodějky. Jako z blesk z čistého nebe přijde pro Kaitlyn nabídka přestěhovat se do Institutu pro nadané, mladí lidi. Pozná nové lidi, přijde do nové školy, jednoduše začne s čistým štítem. Kaitlyn i její noví přátelé - Lewis, Rob, Gabriel a Anna - zjistí, že ne všechno je v pořádku a postupně jim dojde, že experimenty, kterých se účastní aby mohli ovládat svoje nadání, nejsou úplně v pořádku.
Kaitlyn žije se svým otcem, o které se v podstatě musí starat, protože od smrti její matky není zrovna v největší formě, a Kaitlyn jednoduše potřebuje. Ale i Kaitlyn musí žít, proto se rozhodne, že se do Institutu přestěhuje. Dívka, která byla vždy stranou od lidí si konečně našla kolektiv, do kterého bude patřit, seznámila se s lidmi, kteří jsou na tom se svými schopnostmi stejně nebo podobně jako Kaitlyn. Kaitlyn a ostatní se snaží ovládat své schopnosti a nemusí se je bát používat.
Když se Kait seznámí s Robem něco se změní. Veřila, že láska neexistuje, a že se nikdy nezamiluje. Rob se ní nechová jako k ženě, ale jako k sestře a to se Kait moc nezdá. Doufá, že se vztah k Robovi může vyvinout. 

Četli jste od autorky L.J. Smith její sérii Upíří deníky, a poté jste ji jako spisovatelku zavrhli? Zkuste přehodnotit své rozhodnutí. Temné vize jsou napsány velmi dobře, jako by je ani nenapsala již zmiňovaná L.J. Smith. Útlá kniha, kterou přečtete za 2,3 hodiny. Možná kniha není úplně geniální a úžasná, musíme také brát v potaz, že kniha byla napsána už v roce 1994. Kniha už je v tom případě skoro 20 let na světě. Myslím, že není dobré čekat příběh, který by vám vyrazil dech. Příběh, který je určitě napínavý, zajímavě podaný a hodí se na odpolední čtení. 
Knize uděluji 4 hvězdičky - věřte, to je na L. J. opravdu úspěch. Další díly si určitě přečtu, jelikož mně zajímá, jak se příběh bude vyvíjet dál, jak se budou rozvíjet postavy a jejich vztahy. Jsem zvědavý tvor! :))
*děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku
*zdroj obrázků databazeknih.cz, weheartit.com

2 komentáře:

  1. Taky se na to chystám...vypadá to dobře :))

    OdpovědětVymazat
  2. 4 hvězdičky? Páni..!Kniha je již na cestě, jsem na ni opravdu zvědavá!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.