11. 8. 2012

Na co se můžeme těšit.. u CooBoo

Tak jsem si pro vás pro dnešní den připravila článek s knihami, na které se můžeme v nejbližších dnech či měsících těšit u nakladatelství CooBoo ! :) Doufám, že si článek užijete! :)

Nadpozemská - Cynthia Hand - vychází z září
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?
S průměrným hodnocením 4,18/5 na GR na této knize opravdu musí něco být! Když si prohlížím hodnocení svých přátel na goodreads a vidím ta vysoká 5-ti hvězdičková hodnocení, je jasné, že tahle kniha opravdu bude ta správná volba.
A na facebookové stránce CooBoo můžete už teď pomoci redakci nakladatelství s vymyšlením názvu druhého dílu, který zní HALLOWED. Tak popřemýšlejte a podělte se se svým návrhem:)


Espressologie - Kristina Springer - vychází 1. října
Sedmnáctiletá studentka Jane si přivydělává v malé kavárně jako baristka a časem vytvoří teorii, podle níž se charakter lidí pozná dle jejich oblíbené kávy. I jí samotné to přijde jako trochu bláznivý nápad, ale jen do doby, než dá dohromady několik párů, kterým to pak úžasně klape. V tu chvíli se z ní stává espressologická hvězda, k níž si chodí pro radu a rande lidé z celého města. Ale dokáže Jane najít životní lásku i pro sebe, nebo bude jediná, komu se štěstí vyhne?
Číst o kávě? No, dle mého, to bude hm.. ÚŽASNÝ!:) Anotace je zajímavá a nápad je to dobrý. Jsem zvědavá na zpracování, na postavy atp. :)


Loď mezi hvězdami - Beth Revis - vychází v srpnu
 Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozluštit skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém jí záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, která přišla znenadání.
Tak vážení! Tohle je kniha, na kterou se opravdu těšte! Minulé prázdniny jsem ji četla v originále a je bezvadná! Napínavá, plná zvratů a nečekaných událostí!:)  A není ta obálka naprosto bezchybná!? :)

Rezistence - Veronica Roth - vychází 17. září

Žádná volba není bez následků.Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se všemi následky?
 Tak jak se těšíte na druhý díl vele úspěšného Divergentu?:) Musím říct, že já se těším i přes to, že z jedničky jsem nebyla příliš nadšená.. ale ano, vážně jsem zvědavá, jak to bude všechno pokračovat:) Víte co? Už je mi to trapný, ale že je ta obálka překrásná?! :)

Střípky duší - Mary Lindsey 
Lenzi, alias Rose, se vždycky děsila, aby se jí nepřihodilo to samé, co jejímu otci, který trpěl schizofrenií a který spáchal sebevraždu. Když jednoho dne slyší dětský hlas prosící ji o pomoc, je si jistá, že ji rodové prokletí dostihlo a že jí nikdo nemůže pomoc – ani její přítel Zak. Avšak najednou se odnikud vynoří tajemný Alden, který jí vypráví neuvěřitelnou historku. ONA je prý mluvčí, který slyší bloudící duše a který jim pomáhá najít spásu.
Že vyjde tato kniha mně docela překvapilo. Ano, hodnocení na GR je 4,05/5 při téměř 2500 hodnocení. Ale ani jeden z mých přátel na GR nedal knize více jak 3 hvězdy a celkové ohlasy na ni nejsou příliš dobré. Ale uvidíme:) znáte to, sto lidí sto chutí ! :)

Taky tady to byl výběr z té spousty úžasných knih, na které se můžeme u CooBoo těšit!:) Já se asi nejvíce těším na Nadpozemskou i na Loď mezi hvězdami, i přes to, že jsem ji už četla, ale nemám ji doma a ráda bych ji měla:) Takže se opravdu těším. A na který kousek se nejvíce těšíte Vy ? :)

anotace z cooboo.cz, obálky cooboo.cz, goodreads.com

2 komentáře:

  1. CooBoo je skvelé, vydáva zaujímavá knihy a má super obálky.:) Pekný súpis.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Shattered souls? To jako vážně! Jupíí! :D Vůbec jsem o tom nevěděla. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.