18. 3. 2013

Tohle by byl super film! Nebo ne?

Kolikrát jste četli nějakou knížku a při čtení jste si připadali jako byste seděli v kině a pozorovaly všechny akční scény s těmi nejlepšími filmovými hvězdami? Přistihla jsem se při tom, že já tohle dělám opravdu často. Tak proč ne malý výběr z těch knih, ze kterých by mohl být dobrý film?

Naposledy jsem si větu "Tohle by byl super film" řekla u knihy Legenda od Marie Lu, která letos vyšla u nakladatelství CooBoo. Kniha, která má opravdu promyšlený příběh, je v něm napětí i kapka lásky. Ale proč hlavně by se dobře vyjímala na stříbrném plátně? Protože je neskutečně akční! No představte si třeba Alexe Pettyfera v roli Daye a Troian Bellisairo v roli June..


A co taková kniha BZRK od Michaela Granta? Neříkejte mi, že byste rádi neviděli, jak si filmaři poradí s s nanem a masem? Kniha, která se ve velké většině odehrává uvnitř lidského těla, tam probíhá i ta největší bitva. A koho si představím třeba pod jménem Sadie/Plathová? Nemůžu si pomoct, ale není to nikdo jiný, než naše milá Hermiona Emma Watson.


Další knihou, kterou bych ráda viděla zfilmovanou je jednoznačně úžasná fantasy kniha Výjimečná od Kristin Cashore. Výjimečná, nadaná Katsa a neskutečný Po. Musím říct, že tohle je další příběh nabitý akcí, tak neskutečně dojemný, že by to mohla být pecka. Další knihou která si zaslouží filmové zpracování je jedna z nejlepších knih Měděný jezdec od Pauliny Simmons. A pozor! Tady se toho zpracování opravdu dočkáme! Což je (určitě?) úžasná zpráva. 
Když tam přemýšlím dál, na plátnech kin by se jistě velmi dobře vyjímalo i zpracování Leviatana od Scotta Westerfelda. Nějak si nedokážu vybavit, zda jsem někdy nějaký film z tohoto žánru viděla. I když podle strýčka googla se do tohoto žánru zařazuje například Van Helsing, nebo Sleepy Hollow, což se mi moc nezdá, ale opravte mě, zda se mýlím. Ale obrovská živá vzducholoď Leviatan, to by byla pro filmaře určitě výzva. A co taková duchařina s krvelačnou bestií jako je Anna krví oděná, kterou má na svědomí Kendare Blake

No, řekněme to asi takhle, mám pocit, že bych sem mohla zahrnout 95% knih, které jsem kdy přečetla. Ať už kvůli zajímavému námětu či neokoukanému prostředí. Všem nám je ale naprosto jasné, že ne všechny filmy, které jsou natočeny podle našich oblíbených knih, se dočkají takového úspěchu jako samotné knihy. Spousta filmů je potom fanoušky odsuzována, že filmaři jejich nejoblíbenější knihu naprosto zničili. Jako třeba Eragon.. ale o tom možná jindy. Není nakonec dobře, že se ze spousty knih filmy nestanou? 

Jaký máte názor vy? Zkazili někdy filmaři nějakou vaši oblíbenou knihu? Měli by upustit od toho, že zfilmují v podstatě cokoli? Jsem si jistá, že k tomuto tématu je hodně co říct:) Nestyďte se, nekoušu :))

14 komentářů:

  1. Já teda musím zmínit Nádherné bytosti, u kterých jsem viděla jen trailer a byla jsem v šoku... Je to samozřejmě můj osobní názor, ale každý si při čtení knihy každou postavu nějak představí. No a filmový Ethan podle mě vypadá na 40 a Lena zase jako holčička, přičemž mé knihou nepolíbené kamarádky trailer shrnuly jako "zase další Stmívání", což je dost škoda, protože to tak vůbec není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem nikdy žádný extrémní problém s obsazenými herci neměla - no, k čemu by mi to taky bylo :D :D - vždycky jsem si nějak zvykla.. ale když do role obsadí výrazně starší/mladší herce.. tak je někde asi problém.

      Vymazat
  2. Anna krví oděná bude sfilmovaná, takže sa teším, práve čítam 8)
    Mne sa Nádherné bytosti neuveriteľne páčili ako film 8) Knihu som síce ešte nečítala, takže neviem posúdiť vierohodnosť, ale Ethan mi bol veľmi sympatický 8P Len ma zarazilo, že mala Elena 15-16 rokov, keď si porovnám ju a moju 16-ročnú sesternicu, no nech mi nikto netvrdí, že na tom plátne majú akože 16 rokov 8D Mali aspoň pozmeniť túto vec v scenári, aby to bolo vierohodnejšie.
    Výnimočná by rozhodne mohla byť sfimovaná!!! A Po by mal byť Alex Pettyfer 8P zlatíčko moje 8P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem nádherné bytosti ještě neviděla ani jsem nečetla..
      ani nemám páru o čem to je :D
      já tohle moc nechápu, když je v knize hlavní hrdince třeba 17 a oni obsadí herečku, který je 25 ..

      Vymazat
  3. Ja sa vždy teším z akéhokoľvek filmového spracovania a stále to strašne prežívam :D Ale zas na druhej strane to nikdy neberiem až tak vážne, že by som sa zosypala z toho, že obsadili niekoho čudného do úlohy mojej obľúbenej postavy. Snažím sa celú túto záležitosť brať s odstupom ale na druhej strane si všetky tie filmové novinky a kastingy a oficiálne plagáty užívam :D Asi jediné, čo by mi vážne dokázalo pokaziť deň je dodrbaná Upírska akadémia, ale pri tej som zatiaľ maximálne spokojná, takže pohoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ať přemýšlím jak přemýšlím.. tak jsem snad nikdy nevyváděla kvůli plakátům nebo novým trailerům a tak.. no, i když.. u HG možnáá.. :D

      Vymazat
  4. Alex, Alex, Alex!! on je dokonalej, miluju ho! právě teď jsem dostala obrovskou radost kouknout se na Jsem číslo 4.. hm, jsem nemocná, že bych se koukla? :P :D
    Jinak Anna krví oděná bude zfilmovaná :)) a podle toho, co jsem četla, bude jako producentka samotá S.Meyer :) z knihy je prý tak moc nadšená!! takže si myslím, že to bude super :))

    a ááno, budu se opakovat, ale prostě ALEX!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď si uvědomuju, že už jsem to někde o té Meyerové zaslechla.. ale při psaní článku jsem to nějak vypustila.. jestli "schválně" nebo omylem.. kdo ví :D

      Vymazat
  5. Na jednu stranu jsem z zfilmovaných knih opravdu nadšená, ale beru je jako něco úplně odlišného od knihy. Ano, dost filmové novinky prožívám, ale jsem pak i schopná si znova tu knihu přečíst s vlastní představou hrdinů. :)
    Výjimečná by byl úžasný film, a BZRK taky, byla bych vážně dost zvědavá na to, jak si s nanem pohrají. Leviatan to samé. Ale třeba i takové Before I Fall by mohlo být na plátně dost zajímavé. :)
    A pokud mě paměť nemate, tak o filmové Legendě uvažují :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já nevím, sice si to říkám, na durhou stranu mě ale štve, že je čím dál víc knížek zfilmovaných. Kazí mi to ten dojem z četby. některé filmy jsou samozřejmě dobré, ale kniha je kniha...:)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyby natočili Annu tak by to bylo určitě naprosto skvělé!
    Ale mě se moc nelíbilo provedení Hunger Games..
    Nebo Percy Jackson.. Boože :D

    OdpovědětVymazat
  8. S hereckým obsazením v BZRKU plně souhlasím! Emma by se na Sadie hodila strašně moc :)..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.