13. 4. 2013

Recenze | One Week Girlfriend | Monica Murphy

Název: One Week Girlfriend
Autor: Monica Murphy
Sére: Drew + Fable (#1)
Nakladatelství: selfpublished (2013)
Vydání v ČR: nechystá se

Fable žije se svým mladším bratrem Owenem o kterého se musí starat.  Pracuje proto jako servírka, aby sebe a bratra uživila. Uživit vlastně musí i svojí matku, která se o své děti vůbec nestará. Užívá si, paří, pije, hledá si přítele, které Fable nemůže vystát a výchovu svého syna nechala na své dceři. Fable nemá moc dobrou pověst, má pověst lehké holky. 

Drew je fotbalista, vysokoškolák se slibnou kariérou a se zdánlivě spokojenou rodinou. Ne všechno se ale na první pohled může zdát jako idylická rodinka. Drew je sice roztomilý, krásný, vysportovaný, ale skrývá strašné tajemství. 

Příběh ze života, který nezačíná nijak originálně, už od začátku to vypadá na velké klišé. Drew má jet na Díkůvzdání k rodině, ale z jistých důvodů nechce jet sám, proto zaplatí Fable, aby na celý týden předstírala, že je jeho přítelkyně. Fable samozřejmě souhlasí, protože několik tisíc dolarů? To je spousta peněz, které jí a jejímu bratrovi na nějakou dobu ulehčí život. Ani jeden z nich však netuší, co tento společný týden přinese..

Pro mě to není hra, Fabel. Tohle je můj život. A chci abys byla jeho součástí. Chci tebe a jenom tebe.. Nebudu se o tebe s nikým dělit.
(Drew Callahan, One Week Girlfiend, Monica Murphy)

Pokud vám vadí, že bude číst něco, co už napsal zástup autorů před Monicou Muprhy, tak ano, je to pravda. Ale přesto je v této jedné knize něco mimořádného. Ve většině knih mi opravdu vadí, že se dva vidí a jsou si hned naprosto jistí, že bez sebe zbytek života nemůžou strávit. Vztah Fable a Drewa započal také docela rychle, ale tady je to jiné. Navzájem si pomáhají, protože oba mají ve svém životě problémy, na které by prostě neměli být sami a vzájemně si pomáhají a podporují se. Jde o velmi emotivní příběh, který vás donutí se alespoň trochu zamyslet. 

Fable potřebuje konečně někoho, koho bude zajímat její osobnost, to, jaká opravdu je a ne to, jak vypadá a že je opravdu jednoduché si s ní jenom užít. Potřebuje někoho, kdo si jí bude vážit. Drew potřebuje někoho, kdo mu ukáže, že si zase může vážit sám sebe.

Ano, je to předvídatelné, ano, je téměř hned jasné, co za tajemství Drew skrývá, ale i přesto to bylo velmi šokující a musela jsem si jednu stranu přečíst několikrát, abych se opravdu ujistila. 

Jelikož už jsou Drew i Fable starší (20 a 21 let), nejde o žádnou teen knihu. Nechci psát, že je nevhodná pro  mladší ročníky, ale jako upozornění -kniha  obsahuje nadávky, pikantnosti a samozřejmě sex, protože ani já sama bych ji potom nemohla číst. 

Co můžete tedy od knihy očekávat? Velkou dávku emocí. Ať už je to láska, smutek, strach, zhnusení, naděje, nenávist.. Budete doufat, budete chtít, aby Fabel a Drew mohli žít svůj život bez otřesných problémů a hlavně.. spolu. 

4 komentáře:

  1. Krásna recenzia. Asi to hneď aj začnem čítať. Teda, hneď ako sa prehryziem Avoiding Commitment. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) určitě začni, je to vážně skvělá kniha:)

      Vymazat
  2. Pekná recenzia, rozhodne ma to zaujalo, vyzerá to skvele 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) jsem ráda, že zaujala..
      a ještě jsem chtěla, že má děěsně lehkou anglinu:)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! Každý mě potěší a vždy se snažím odpovídat.